Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dakar: Serradori si Alonso s-au luptat la victorie. Sainz a pierdut din avans

Data: 13 Ianuarie 2020 / Alte competitii

Mathieu Serradori a obtinut prima sa victorie de etapa in Dakar, fiind cel mai rapid pilot al zilei. Al doilea rezultat i-a revenit dublului campion din Formula 1, Fernando Alonso. Carlos Sainz continua sa conduca intrecerea insa avansul sau s-a diminuat la 6 minute si 40 de secunde.

A opta etapa din Dakar 2020 a constat dintr-o bucla in jurul localitatii Wadi ad-Dawasir. La finalul celor 474 km cronometrati, cel mai bun timp i-a revenit lui Mathieu Serradori. Francezul, care piloteaza un buggy Century CR6, se afla la prima sa victorie din cariera in Dakar. Cel mai apropiat urmaritor al sau a fost Fernando Alonso, debutant in Dakar. Locul al doilea reprezinta cel mai bun rezultat de pana acum pentru campionul din Formula 1. Serradori a urcat pe a saptea pozitie a clasamentului general. 

Lider la general continua sa fie Carlos Sainz, insa spaniolul a avut o zi dificila. El a fost deschizator de drum si nici nu i-a avut in fata sa pe motociclisti. Dupa primii 150 km, Sainz pierduse deja 15 minute fata de primii clasati si 8 minute fata de principalul sau rival, Nasser Al-Attiyah. Totusi, liderul intrecerii a revenit pe final si a redus timpul pierdut fata de Al-Attiyah la 3 minute si 20 de secunde. Asadar, avansul sau in fruntea clasamentului s-a redus de la 10 minute la 6 minute si 40 secunde.

Stephane Peterhansel ramane al treilea insa a mai recuparat din handicap. El se afla acum la 13 minute si 9 secunde in urma lui Sainz si la 7 minute si 31 secunde in urma lui Al-Attiyah.

Motociclistii nu au concurat astazi, in urma decesului lui Paulo Goncalves in etapa precedenta.  

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri