Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dakar: Al-Attiyah s-a apropiat la 24 de secunde de liderul Sainz

Data: 14 Ianuarie 2020 / Alte competitii

Se ascute lupta la varful clasamentului auto din Dakar 2020. Daca in urma cu doua etape avea un avans de 10 minute, Carlos Sainz mai are acum un avantaj de doar 24 de secunde in fata campionului en titre, Nasser Al-Attiyah. Stephane Peterhansel a obtinut astazi a treia victorie de etapa si s-a apropiat la randul sau de locul secund, la 6 minute si 14 secunde.

Dupa ce in ziua precedenta au avut rezultate nesatisfacatoare, pilotii aflati la varful clasamentului au beneficiat astazi de pozitii bune la start. Stephane Peterhansel si-a trecut in cont a treia victorie de etapa, apropiindu-se la 6 minute si 14 secunde de Nasser Al-Attiyah. Pilotul quatarez i-a tinut ritmul, incheind ziua cu al doilea rezultat, la doar 15 secunde in urma lui Peterhansel. Liderul Carlos Sainz a pierdut timp important, fiind nevoit practic sa o ia maine de la zero in duelul sau cu Al-Attiyah. Cele doar 24 de secunde diferenta intre primii doi clasati ofera premisele unei lupte frumoase in ultimele 3 etape. Iar pentru ca am vazut cum Sainz a pierdut aproape 10 minute in doar doua zile, Peterhansel nu poate fi exclus din aceasta lupta. 

Yazeed Al-Rajhi ramane pe a patra pozitie a claamentului general, la peste o jumatate de ora in urma liderului si la 15 minute in fata lui Orlando Terranova.

Pablo Quintanilla a fost cel mai rapid motociclist al zilei, apropiindu-se la 20 de minute si 53 de secunde de liderul Ricky Brabec. Emanuel Gyenes s-a clasat din nou al doilea in clasamentul Malle Moto - Original, acolo unde continua sa conduca, avand o ora si jumatate in fata celui clasat pe locul secund. Romanul a terminat al 32-lea in clasamentul general moto, loc pe care il ocupa si in clasamentul intrecerii.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri