Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dakar: Carlos Sainz s-a desprins de rivalii sai

Data: 15 Ianuarie 2020 / Alte competitii

A zecea proba din Dakar 2020 a fost injumatatita din cauza rafalelor mari de vant. Carlos Sainz a castigat etapa in timp ce principalii sai rivali s-au ratacit. Astfel, spaniolul si-a apropiat victoria, Nasser Al-Attiyah si Stephane Peterhansel aflandu-se acum la peste 18 minute in urma sa.

A zecea zi de concurs din Dakarul gazduit in premiera de Arabia Saudita, ce s-a desfasurat intre localitatile Haradh si Shubaytah, trebuie sa conste din 534 km cronometrati. Din cauza conditiilor meteorologice nefaste, cu rafale puternice de vant, organizatorii au decis ca finishul pentru categoria auto sa aibe loc la kilometrul 223.

Carlos Sainz a luat startul al doilea, in urma lui Stephane Peterhansel, si a avut un parcurs foarte bun, castigand ziua. Ambii, Nasser Al-Attiyah si Stephane Peterhansel, au avut probleme cu orientarea in finalul etapei scurtate, nereusind sa gaseasca punctul final fara a pierde mult timp. Dupa primele 10 etape, Sainz are un avans de 18 minute si 10 secunde in fata lui Al-Attiyah si de 18 minute si 26 secunde inaintea lui Peterhansel. La doar 2 km dupa start, Fernando Alonso a rasturnat masina de concurs, ramanand mult timp pe traseu. Acest incident l-a facut pe fostul campion din Formula 1 sa pice pana pe 14 in clasamentul general.

Si pentru categoria moto a fost scurtat traseul competitiv de astazi, insa pentru acesti sportivi cronometrul s-a oprit dupa 345 km. Joan Barreda a castigat etapa, fiind al treilea in clasamentul general. Pe primele doua pozitii ii gasim tot pe Ricky Brabec si Pablo Quintanilla.

Emanuel Gyenes a invins din nou la Malle Moto - Original, consolidandu-si primul loc. Romanul a urcat si in clasamentul general moto, ajungand pe cea mai buna pozitie ocupata pana acum in aceasta editie a Dakarului, pe 29.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri