Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dakar: Peterhansel, castigator de etapa. Sainz intra in ziua finala cu 10 minute avans 

Data: 16 Ianuarie 2020 / Alte competitii

Astazi s-a desfasurat penultima etapa a primei editii Dakar gazduite de Arabia Saudita. Stephane Peterhansel si-a trecut in cont a patra victorie de etapa dar a ramas pe a treia pozitie a clasamentului general, in urma lui Nasser Al-Attiyah. Carlos Sainz a pierdut azi 8 minute, insa va lua startul in ziua finala cu 10 minute avans fata de urmaritorii sai.

Penultima etapa din Dakar 2020 s-a desfasurat intre localitatile Shubaytah si Haradh, constand in 379 km cronometrati. Dezavantajat de faptul ca a fost deschizator de drum, Carlos Sainz a pierdut timp in prima parte a probei. Totusi, spaniolul a reusit ulterior sa creasca ritmul si sa limiteze pierderea la 8 minute. Faptul ca a incheiat ziua al treilea, ii ofera maine lui Sainz o pozitie mai buna la start. 

Stephane Peterhansel a castigat etapa de atazi, apropiindu-se de Nasser Al-Attiyah la doar 5 secunde, in clasamentul general. Cei doi se vor duela maine pentru al doilea loc; asta in cazul in care Sainz nu se va incurca si nu le va da sansa celor doi de a castiga Dakarul.

Pablo Quintanilla a castigat etapa in categoria moto, injumatatind diferenta care il despartea de liderul Ricky Brabec. Totusi, inainte de ziua finala, americanul are aproape 14 minute in fata lui Quintanilla. Emanuel Gyenes a terminat al doilea in clasamentul Malle Moto - Original, acolo unde ne asteptam ca maine sa iasa invingator, avand in vedere ca este lider cu un minut si 20 de secunde avans. Mani a terminat pe 32 in clasamentul general, acolo unde se afla pe a 29-a pozitie in clasamentul cumulat al celor 11 etape.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri