Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Carlos Sainz a castigat Dakar 2020. Mani Gyenes, invingator la Malle Moto

Data: 17 Ianuarie 2020 / Alte competitii

Prima editie Dakar desfasurata in Arabia Saudita a fost castigata de catre Carlos Sainz. Este pentru a treia oara cand pilotul spaniol se claseaza pe primul loc in cea mai dificila intrecere de rally raid din lume. Nasser Al-Attiyah a iesit invingator in etapa finala, transand in favoarea sa duelul cu Stephane Peterhansel pentru locul secund. Romanul Emanuel Gyenes a castigat categoria Malle Moto - Original, acolo unde sunt inscrisi motociclistii care participa fara asistenta tehnica. 

Carlos Sainz a gestionat bine ziua finala din Dakar, in care intra cu un avans de 10 minute, reusind sa incheie victorios editia 2020. Nasser Al-Attiyah a recuperat putin din avansul spaniolului insa a incheiat la 6 minute si 21 secunde in urma sa in clasamentul general. Dublu campion mondial de raliuri, Sainz a reusit sa obtina al treilea succes in Dakar, cu a treia masina diferita. Daca anul asta a invins pilotand un Mini X-Raid, el a castigat in 2010 cu Volkswagen iar in 2018 cu Peugeot. 

Stephane Peterhansel, cel supranumit Mr. Dakar in urma castigarii de 13 ori a intrecerii, a avut un start mai dificil in acest an si a terminat pe ultima treapta a podiumului, in urma castigatorului de anul trecut, Al-Attiyah. La debutul in Dakar, Fernando Alono a terminat pe al 13-lea loc. Campionul Formulei 1 a reusit sa incheie o etapa pe pozitia secunda insa a cazut mult in clasamentul general dupa ce s-a rostogolit in a zecea etapa.

Folosind o Honda, Ricky Brabec a castigat in categoria moto, fiind primul american care realizeaza acest lucru. Pe locul 2, la aproape 14 minute in urma sa, s-a clasat Pablo Quintanilla. Emanuel Gyenes a castigat categoric la Malle Moto - Original, acolo unde sportivii nu beneficiaza de asistenta ci trebuie sa isi faca singuri mentenanta motocicletelor. Mani s-a clasat si pe 29 in clasamentul general moto, iarasi un rezultat excelent.

Editia din acest an, desfasurata pentru prima data in Arabia Saudita a fost marcata de decesul experimentatului motociclist portughez Paulo Goncalves.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri