WRC - Rally Turkey

Turcia, 24 sep. - 27 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Ogier conduce Raliul Monte Carlo la finalul zilei de vineri

Data: 24 Ianuarie 2020 / World Rally Championship

Elfyn Evans a castigat toate cele trei probe ale diminetii, devenind lider al Raliului Monte Carlo la mijlocul zilei de vineri. Sebastien Ogier a fost mai rapid pe cea de-a doua trecere, reusind sa treaca in fata noului sau coleg de echipa cu 1.2 secunde, in urma ultimei probe a zilei. Campionul mondial en titre, Ott Tanak, a suferit un accident teribil, in care masina s-a restogolit de mai multe ori.

In mod traditional, Campinatul Mondial de Raliuri incepe cu etapa de la Monte Carlo. Dupa ce joi au avut loc doua probe, parcurse pe timp de noapte, vineri s-au parcurs 6 speciale, impartite in doua bucle. Thierry Neuville conducea clasamentul general dupa evolutia foarte buna de ieri de pe PS2, cand a fost mai rapid cu 25.5 secunde decat urmaritorii sai. La primul raliu cu Toyota, Elfyn Evans incepea ziua de vineri de pe a patra pozitie, la 25.4 secunde in urma lui Neuville. Britanicul a avut o prima parte a zilei excelenta, castigand toate cele 3 speciale si trecand pe prima pozitie. 

Celalalt transfer al echipei Toyota, Sebastien Ogier, a crescut ritmul in a doua parte a zilei, castigand PS6 si PS7, si urcand pe al doilea loc. Desi nu a fost cel mai rapid pe ultima speciala de vineri (PS8), Ogier a reusit sa il devanseze pe Evans, incheind ziua in frunte. Totusi, diferenta dintre cei doi piloti Toyota este de doar 1.2 secunde. Neuville este al treilea, la 5.2 secunde in urma lui Evans si la un minut in fata lui Sebastien Loeb, aflat pe a patra pozitie.

Si Esapekka Lappi participa la Monte Carlo cu o noua echipa, M-Sport. Finlandezul este momentan al cincelea, la 50 de secunde in urma lui Loeb. Lappi este urmat in clasament de conationalul sau si debutantul celor de la Toyota, Kalle Rovanpera. Takamoto Katsuta tine inca o Toyota in puncte, fiind al saptelea, la peste 5 minute in urma liderului.

Ziua a fost marcata de iesirea violenta in decor a lui Ott Tanak, la primul raliu alaturi de Hyundai. Acesta a sarit de pe drum la mare viteza, rostogolinduse de mai multe ori si aterizand pe drumul care serpuia mai jos. Atat el cat si copilotul sau au scapat nevatamati.

Eric Camilli a fost cel mai rapid concurent al unei masini R5, fiind urmat de compatriotul Nicolas Ciamin. 

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri