WRC - Rally Turkey

Turcia, 24 sep. - 27 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Raliul Monte Carlo: Lupta in trei pentru victorie; Evans conduce inainte de ziua finala

Data: 25 Ianuarie 2020 / World Rally Championship

Elfyn Evans, Sebastien Ogier, Thierry Neuville. Ei sunt pilotii care au monopolizat sambata primele trei pozitii ale probelor de la Monte Carlo si tot dintre ei se va decide si invingatorul primei etape WRC din 2020. Inainte de ziua finala, cei trei se afla intr-un interval de doar 6.4 secunde, cu Evans la conducere iar Ogier si Neuville in urma sa.

La finalul zilei de vineri, Ogier, Evans si Neuville se aflau in fruntea clasamentului raliului monegasc, intr-un interval de 6.4 secunde. Dupa 75 de kilometri cronometrati disputati sambata, impartiti in 4 probe speciale, tot cei trei se afla la varf si tot intr-un interval de timp de 6.4 secunde. Ordinea este insa diferita, cei doi echipieri Toyota, facand rocada. Daca ieri seara Ogier era lider, cu 1.2 secunde in fata lui Evans, sambata seara il gaseste pe britanic la conducere, cu 4.9 secunde in fata lui Ogier. Neuville a castigat 3 din cele 4 speciale ale zilei, insa a pierdut 13.8 secunde pe PS10, ceea ce il tine tot pe a treia pozitie.

Si locurile 4 si 5 raman ocupate de aceeasi concurenti ca si la finalul zilei de sambata, insa Sebastien Loeb a pierdut teren in fata lui Esapekka Lappi. Atat din cauza unei abordari mai precaute cat si in urma unei rotiri pe proba. Lappi ar mai avea de recuperat 14.1 secunde pentru a-l devansa pe Loeb. Aceasta reprezinta singura lor batalie, nevanad vreo sansa la podium daca cei din fata nu vor avea probleme. Loeb se afla momentan la 2 minute si 24.3 secunde in urma liderului.

Toyota are inca toate cele 4 masini in puncte. Daca Evans si Ogier duc lupta la varf, Kalle Rovenpera si Takamoto Katsuta incheie sirul masinilor WRC din top 10. Tanarul finlandez a cazut la 48.9 secunde in urma lui Lappi iar japonezul este la peste 7 minute de colegul sau. Eric Camilli este cel mai rapid pilot al unei masini R5, fiind primul si in WRC3. Mads Ostberg ocupa a noua pozitie a clasamentului general, fiind in fata lui Nicolas Ciamin. 

Ziua de duminica include inca 4 speciale, ultima fiind si powerstage. 

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri