Rally Chile

Chile, 16 apr. - 19 apr. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Porniți motoarele, începe Raliul Suediei

Data: 05 Februarie 2020 / World Rally Championship

Programat pentru weekend-ul 13 – 16 Februarie, desfășurarea celebrului raliu al ”zăpezii” a fost foarte aproape de a fi anulată tocmai din cauza celui mai important ingredient care îl face atât de spectaculos, anume zăpada.

Vremea neașteptat de caldă pentru această perioadă în regiunea Värmland a creat serioase probleme organizatorilor, probleme care printr-o muncă asiduă și fiind implicați foarte mulți oameni, au fost rezolvate. Acesta este verdictul dat de delegatul sportiv FIA, domnul Timo Rautiainen, după ce a inspectat noile variante ale planului orar în urma discuțiilor sale în comitetul de organizare suedez, alături de promotorul WRC și de echipele participante.

Prin urmare, așa cum a fost programat inițial, Raliul Suediei va cuprinde probe speciale în toate cele patru zile de la sfârșitul săptămânii viitoare, dar cu un nou plan orar care va fi definitivat de organizatori. Noua hartă a raliului va cuprinde aproximativ 180 de kilometri de probe de viteză spectaculoase, la finalul cărora concurenții vor primi punctele întregi în clasamentul finalului raliului.

Raliul Suediei va începe joi, 13 Februarie, cu startul festiv și cu tradiționala superspecială de la Karlstad.

În ziua de vineri, concurenții vor parcurge probele speciale din Norvegia, ”Hof-Finnskog” și ”Finnskogen”, după aceea se vor întoarce în Suedia pentru speciala ”Nyckelvattnet”. Ziua de vineri se va încheia cu proba ”Torsby Sprint”, care are sosirea în apropierea parcului de service.

Ziua de sâmbătă va programa un traseu identic cu cel de vineri, iar duminică harta raliului va cuprinde două trecere pe speciala “Likenas”, cea de-a doua trecere contând ca și Power Stage.

”Este fantastic să pot confirma că Raliul Suediei va continua“, a declarat directorul organizatoric, Glenn Olsson”Foarte mulți oameni au muncit extrem de mult în aceste zile astfel încât să ne putem bucura cu toții, spectatori, urmăritori live și concurenți, de unul din cel mai spectaculos raliu din WRC.“ a concluzionat Glenn Olsson.

Reamintim faptul că la Raliul Suediei este înscris tânărul echipaj românesc participant în Junior WRC, Raul Badiu și Gabriel Lazăr.

Cristian Andrei 
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri