Rally Chile

Chile, 16 apr. - 19 apr. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Evans, lider in Suedia inaintea probei finale de duminica

Data: 15 Februarie 2020 / World Rally Championship

Cu o singura proba speciala ramasa de parcurs duminica, Elfyn Evans conduce Raliul Suediei. Pilotul galez are un avans de 17.2 secunde in fata lui Ott Tanak, fiind foarte aproape de cea de-a doua victorie a carierei, la doar al doilea raliu cu Toyota Yaris WRC.

Elfyn Evans si Ott Tanak si-au impartit victoriile de probe in ziua de vineri, fiecaruia revenindu-le cate doua. Totusi, Evans a avut timpi mai buni pe parcursul primei zile, incheind pe prima pozitie, la 8.5 secunde in fata campionului mondial. Sambata s-au parcurs din nou pe cele 4 speciale de vineri, galezul "zburand" din nou, fiind cel mai rapid pe 3 dintre acestea. Doar superspeciala de 2.8 km a fost castigata de Thierry Neuville, dar care i-a afectat prea putin rezultatul lui Evans. Transferat la Toyota la finalul anului trecut, Elfyn Evans este foarte aproape de a aduce prima victorie din 2020 noii sale echipe. 

Kalle Rovanpera a platit ieri tribut lipsei de experienta, pierzand a doua pozitie din clasamentul general chiar pe superspeciala. Tanarul pilot Toyota nu a mai gresit si astazi dar tot a pierdut o pozitie in urma evolutiei de pe proba scurta. Sebastien Ogier a trecut inaintea sa cu doar jumatate de secunda, asa ca ultimul loc al podiumului se va juca pe ultima speciala de duminica. Si nu doar intre cei doi. Si cei aflati mai in spate sunt aproape. Esapekka Lappi ocupa a cincea pozitie, la 5.4 secunde in urma lui Rovanpera, iar Thierry Neuville este la inca 4.5 secunde in urma finlandezului de la M-Sport.

Craig Breen este momentan clasat al saptelea, in fata lui Teemu Suninen si a lui Takamoto Katsuta. Jari Huttunen ocupa a zecea pozitie a clasamentului general si conduce clasamentul WRC3. Mads Ostberg este liderul WRC2.

Raul Badiu si Gabi Lazar, echipajul care reprezinta Romania in Suedia, ocupa a sasea pozitie in clasamentul Junior WRC, acolo unde lider este Tom Kristensson.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri