Rally Chile

Chile, 16 apr. - 19 apr. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Ogier conduce Raliul Mexicului la finalul zilei de vineri

Data: 14 Martie 2020 / World Rally Championship

La primul raliu pe macadam al sezonului, Sebastien Ogier spera sa obtina si prima victorie alaturi de noua sa echipa, Toyota. Dupa desfasurarea a 11 probe speciale, multiplul campion francez are un avans de 13,2 secunde in fruntea clasamentului Raliului Mexicului. Neasteptat, pe a doua pozitie il gasim pe Teemu Suninen, in timp ce pentru ultimul loc pe podium este acum o lupta acerba intre Elfyn Evans, Ott Tanak si Kalle Rovanpera.


                                                                    Foto: Rally Cow

Sebastien Ogier a urcat pe prima pozitie in urma disputarii PS4 iar din acel moment a inceput sa isi cladeasca un avans, chiar daca a castigat doar 3 din cele 11 probe disputate (PS8 fiind anulata). Fordurile Fiesta WRC ale echipei M-Sport s-au dovedit rapide in conditiile din Mexic, Teemu Suninen avand un parcurs bun si constant, incheind ziua pe pozitia secunda. Nici handicapul sau fata de Ogier nu este prea mare, 31,2 secunde.

Colegul de echipa al lui Ogier si top performerul din etapa precedenta din Suedia, Elfyn Evans, a fost dezavantajat de prima pozitie la start, fiind nevoit sa curete traseul de praf pentru cei din urma sa. Totusi, galezul a ajuns pana pe a treia pozitie la finalul zilei. Insa aceasta pozitie este una foarte disputata, 3 piloti aflandu-se intr-un interval de doar doua secunde si jumatate. Ott Tanak, cel care a pierdut aproximativ 45 de secunde in urma iesirii in decor de dimineata, a mai recuperat si este acum la doar doua zecimi in urma lui Evans si la distanta de 33,4 secunde de Ogier. Si al treilea pilot Toyota are o evolutie buna, Kalle Rovanpera avand de recuperat 2,3 secunde pentru a-l ajunge pe Tanak. Tanarul pilot finlandez a fost impiedicat de o pana sa fie mai sus in clasament.

Daca cei de la Toyota se descurca foarte bine, echipa Hyundai este dezamagita de evolutia de pana acum din Mexic. Pe langa dificultatile intampinate de Tanak, ambii Thierry Neuville si Dani Sordo s-au retras din cauza problemelor de motor. Insa cel mai spectaculos abandon a fost cel al lui Esapekka Lappi. La volanul Fordului Fiesta, pilotul finlandez avea un ritm bun si se afla la doar 4,6 secunde de locul al treilea la finalul PS7, cand masina sa a luat foc. Nici echipajul si nici stewarzii nu au reusit sa stinga focul ce a cuprins si a distrus intreaga masina. Urmatoarea speciala a fost anulata din cauza lipsei pompierilor, care s-au deplasat la locul in care ardea masina lui Lappi.

Sambata sunt programate 8 probe speciale iar castigatorul va fi desemnat duminica, dupa parcurgerea a inca 3 probe.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri