Raliul Argesului

Pitesti, 26 iun. - 27 iun. 2020
www.raliulargesului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

CNDC BETANO - ”Declarații la cald” (Divizia B)

Data: 18 Aprilie 2020 / Raliuri

”Declarații la cald”


#202 - Rareș Dranca - Danny Ungur Racing

Aplaud ideea Federației Române de Automobilism Sportiv de a crea un campionat național de Sim Racing și le mulțumesc lor și echipei Racing League România pentru o organizare de excepție. De mult timp îmi doream să mă pot întrece de la egal la egal cu cei mai buni Sim Raceri ai României.

Chiar dacă nu am avut foarte mult timp la dispoziție să mă antrenez și să mă obișnuiesc cu o mașină nouă, sunt fericit că totuși am reușit să termin precalificările pe a doua poziție a Diviziei B. Sesiunea de calificări a decurs excelent. Am reușit să obțin un timp de pole-position încă din primul tur. În prima cursă, chiar dacă am fost implicat într-un incident imediat după start, am reușit să îmi recâștig prima poziție până la finalul primului tur și astfel am reușit să câștig cursa. În cea de-a doua cursă, după un mic contact în primul tur, în urma căruia am căzut de pe poziția 5 până pe poziția 17, am încercat să recuperez cât de mult am putut și, din păcate, uneori am forțat peste limită. Îmi cer scuze tuturor concurenților cărăra le-am greșit si pe care i-am atins.

#204 - George Hobjilă - Danny Ungur Racing

Inițiativa de a avea un campionat digital este una foarte bună. Dacă nu ne putem întrece în realitate, măcar virtual să o facem. Este o idee care era bine venită și mai devreme. Mă bucur că pot lua parte la acest proiect. Sunt sigur că pe viitor vor fi mai multe dueluri frumoase, dar deocamdată suntem la început.

Pentru mine, prima etapă a fost foarte grea și solicitantă. În ciuda faptului că este în mediul online, s-a simțit precum o cursă reală având la start nume mari din motorsportul românesc.

Personal am fost dezamăgit că nu am reușit să mă calific pentru cursa diviziei A, ratând calificarea la câteva sutimi. Cum am menționat și mai devreme, este o competiție puternică, mulți Sim Raceri profesioniști care ne fac și pe noi piloții să scoatem ce e mai bun din noi.

Per total sunt mulțumit de performanța mea, deși am avut câteva greșeli. În prima cursă am reușit incredibil să urc de pe locul 27 pe locul 8, unde, după un duel de câteva ture, am comis o eroare, mașina subvirând și pierzând 4 locuri. În cursa a doua, după un start foarte atent, am reușit să ajung iar în top 10, dar în timpul unui duel am fost atins și aruncat într-un derapaj, pierzând timp și poziții. Am luptat până la capăt, obținând pe un tur, un timp mai bun decât am reușit în precalificări. În ultimele ture am avut un duel superb cu Andrei Gârtofan. Sunt mulțumit deoarece în campiontul piloților am reușit să obțin locul 7. Aștept cu nerăbdare următoarea etapă.

Țin să felicit colegii de echipă care au obținut rezultate foarte bune. Mulțumesc Danny Ungur Racing!

#228 - Adi Iliescu - Heritage Motorsport

Îmi place ideea implementării unui campionat în mediul online . Este o idee foarte bună, dar nu cred că este 100% la fel ca în realitate. Nu mi se pare corectă abordarea în care Sim Racerii se pot lăuda că au bătut un pilot real. Fiecare sport, chiar dacă este doar virtual, are tehnica lui. Noi, piloții reali trebuie să învățăm să fim Sim Raceri, iar Sim Racerii trebuie să învețe să devină Real Raceri. Este ca și cum ai bate-o pe Simona Halep pe consola Wii, dar în realitate nu ști să ți racheta în mână. În altă ordine de idei, atâta timp cât stăm acasă, este o idee forte bună… Un fel de cupa prieteniei.

Etapa a fost cu urcări și coborâri de situație. În prima cursă am fost lovit, mi s-a rupt direcția și am abandonat. În a doua cursă, am pornit de pe ultimul loc și am recuperat 25 de poziții. Am luat startul mai fiind mai ponderat, având o strategie diferită și astfel am încheiat a doua cursă pe poziția a cincea.

Continui să mă antrenez pentru etapa următoare.

#302 - Bogdan Duma - GP24 E-Sports

În primul rând vreau să-i felicit pe cei de la FRAS pentru inițiativa lor de a crea un campionat digital, pentru a ne ține activi și în perioada de carantină.

Prima etapă a fost puțin mai dificilă din cauza că mulți dintre concurenți nu sunt obișnuiți cu cursele online, dar nu pot să zic ca a fost nici foarte rău. Mă bucură faptul că la start au fost mulți piloți reali, oameni care sunt foarte competitivi, și am avut parte de niște dueluri foarte interesante.

Așteptările mele pentru cursă pot spune că au fost mari. Deși în precalificări am fost la diferență mai mare de 2 secunde față de cel de pe primul loc din divizia B deoarece la hotlapping nu sunt la fel de bun, iar precalificările asta implică. În cursă mă așteptam să prind măcar top 5.

Din păcate, în prima cursă am reușit să termin doar pe locul 25, după un incident urât, în care mi-a cedat motorul. În a doua cursă a fost ceva mai bine, obținând locul 9. Sper ca până la următoarea cursă concurenții să se mai antreneze cu NPC-uri, pentru a evita pe cât posibil accidentele, nu doar să se chinuie să scoată un timp bun în precalificări, ca după aceea să piardă totul în cursă deoarece nu știu cum să reacționeze când mai au un concurent lângă.

#60 - Andrei Gîrtofan - Heritage Motorsport

Lansarea cmpionatului digital mi se pare o inițiativă foarte bună întrucât ai șansa să rămâi în spiritul competițiilor. Mai mult, pentru mine, simulatorul reprezintă un mod foarte bun de a rămâne în formă atât fizic cât și mental.

Cursa a fost o nebunie :)) . A fost foarte intensă, mai ales în prima tură, unde trebuia să fiu foarte atent la ceilalți oponenți și să-mi aleg cu grijă trasele pentru a urca poziții sau pentru a mă apăra. De obicei, în prima tură, trasa perfectă nu este și cea ideală.

Obiectivul meu a fost să termin. M-am calificat al 12-lea în prima manșă de concurs și am ajuns pe 4. Nu mă așteptam. Pot spune că am avut și un pic de noroc în virajul 3, unde a fost măcel. Am scăpat ca prin urechile acului și am făcut o cursă aproape perfectă, zic eu. În schimb, în manșa a doua, nu am mai fost atât de norocos, întrucât am fost accidentat de 2 ori. De pe poziția a șaptea am ajuns pe a cincea, apoi pe 16 (în urma incidentelor), iar în cele din urmă am reușit să recuperez doar 3 poziții, terminând pe locul 13. Acum aștept rezultatele finale ca să văd unde mă situez după cele două manșe. Eu sunt foarte mulțumit de ritmul pe care l-am avut, având în vedere că mă joc de 5 zile acest joc.

De abia aștept următoarea etapă de pe RedBull Ring de săptămâna viitoare. Vă invit pe toți să ne urmăriți live, veți avea ce vedea!


Clasament Etapa I CNDC BETANO - Cursa 1 - Divizia B (Silverstone)

 1. #202 - Rareș Dranca - Danny Ungur Racing - 31:13.119
 2. #303 - Sabin Stroescu - +0:01.479
 3. #540 - Philip Andriescu - Willi Motorsport - +0:03.313
 4. #60 - Andrei Gîrtofan - Heritage Motorsport - +0:27.769
 5. #611 - Cristian Lemnaru - +0:28.780
 6. #310 - Andrei Mărgărit - Willi Motorsport - +0:36.279
 7. #538 - Andrei Vacut - +0:36.880
 8. #942 - Răzvan Gălan - +0:43.887
 9. #300 - Sebastin Scîrleț - DEC Team - +0:44.536
 10. #504 - Sebastian Grădinariu - +0:44.941

Clasament Etapa I CNDC BETANO - Cursa 2 - Divizia B (Silverstone)

 1. #310 - Andrei Mărgărit - Willi Motorsport - 31:20.824
 2. #504 - Sebastian Grădinariu - +0:02.399
 3. #303 - Sabin Stroescu - +0:03.789
 4. #202 - Rareș Dranca - Danny Ungur Racing - +0:17.182
 5. #228 - Adi Iliescu - Heritage Motorsport - +0:20.259
 6. #611 - Cristian Lemnaru - +0:26.299
 7. #942 - Răzvan Gălan - +0:38.314
 8. #538 - Andrei Vacut - +0:41.413
 9. #302 - Bogdan Duma - GP24 E-Sports - +0:41.731
 10. #540 - Philip Andriescu - Willi Motorsport - +0:42.561

Rezultatele complete pot fi accesate aici.

Cristian Andrei
Echipa Autorally

Raliuri

 • CNRD
 • ERC
 • Sprint
 • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

 • Stiri