Raliul Argesului

Pitesti, 26 iun. - 27 iun. 2020
www.raliulargesului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Jitaru Vasile – câștigătorul sezonului V Romanian Rally Championship

Data: 09 Mai 2020 / Raliuri

Romanian Rally Championship, un proiect care a devenit cunoscut în mediul online în urmă cu trei săptămâni, a ajuns la finalul sezonului cu numărul cinci. Proiectul a pornit cu un număr de 76 de participanți și a ajuns la 129 de concurenți care au parcurs probele speciale a nouă raliuri.

Cu multă adrenalină in joc, cu lupte umăr la umăr, dar și cu un ritm crescut de la o etapă la alta, covăsneanul Vasile Jitaru, la comenzile unui VW Polo R5, reușește clasarea pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. 

“Uraa! Sunt foarte fericit pentru că am reușit să obțin locul întâi după un campionat foarte dificil, dar în același timp foarte distractiv! Am avut un ritm bun aproape tot sezonul, am avut parte de multă acțiune, iar ultima etapă a raliului am parcurs-o doar pentru distracție, lupta pentru titlul campionatului fiind deja decisă. Vreau să-i felicit pe toți participanții, vreau să-l felicit pe Mihai Beldie, organizatorul campionatului, pentru acest concurs genial! Ne revedem în următorul campionat! Le urez baftă tuturor colegilor mei participanți!”  a declarat Vasile Jitaru la finalul campionatului.

Biro Ambrus Roland, un pilot care a avut o creștere semnificativă în a doua parte a sezonului s-a clasat, la comenzile unui Citroen C3 R5, pe locul doi în clasamentul general.

“Mi-a făcut foarte mare plăcere să particip la acest campionat! Sunt foarte fericit că am reușit să mă clasez pe podium într-un sezon atât de strâns.Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut Raliul Angliei și Raliul Germaniei, etape la care am avut un ritm excelent. Doresc să felicit organizatorii și pe toți participanții! Aștept cu drag sezonul următor!” a declarat Biro Ambrus Roland, la finalul campionatului.

Surpriza plăcuta sezonului vine din partea lui Traian Negru, cel care s-a clasat pe locul trei în clasamentul general. Având un ritm din ce în ce mai rapid, Traian a fost în lupta pentru podium la toate etapele, experiența și consecvența acestuia aducându-i un binemeritat loc trei într-un sezon foarte disputat.

“A fost o experiență interesantă, care m-a făcut să simt mici emoții la startul fiecărui raliu, emoții pe care nu le-am simțit din 2012 când încă participam în CNVC. Îi felicit pe concurenții din fața mea care au mers foarte tare! Ne vedem la următorul! Rolf, Dark atenție la bătrânei!” A declarat Traian Negru, la finalul campionatului.

Sezonul cinci al proiectului Romanian Rally Championship avut și o clasă destinată concurenților juniori, celor care încă nu au împlinit vârsta de 18 ani. Categoria juniorilor a fost câștigată de Mihai Pelmus, în vârstă de 15 ani, care ne-a declarat la finalul campionatului: “A fost un campionat frumos, dar și greu în același timp! Am obținut un frumos loc întâi la categoria juniorilor și locul 24 în clasamentul general, din cei 129 de participanți. În calitate de lider al juniorilor, vreau să-i mulțumesc lui Mihai pentru organizarea acestui campionat care nu ne lasă deloc să ne plictisim în timpul izolării.”


Clasament Romanian Rally Championship - Sezonul V

 1. Vasile Jitaru
 2. Biro Ambrus Roland
 3. Traian Negru
 4. Mihai Beldie
 5. ”Autodromo”
 6. ”Alexhk”
 7. ”Sevivan”
 8. ”Andio4”
 9. Tudor Pop
 10. ”Bv11uet”

Luni, în 11 mai 2020, se dă startul pentru Romanian Rally Championship – sezonul VI, campionat în care poți să participi gratuit accesând următorul link: https://dirtrally2.com/clubs/club/253296/results/championship/3/event/4

Formatul campionatului este următorul:

 • 6 probe speciale pentru fiecare etapă;
 • Durate unei etape va fi de 3 zile;
 • Clasa mașinilor înscrise în competiție va fi de tipul “Up to 2000 cmc”;
 • Ordinea etapelor va fi în ordinea WRC.

Vă așteptăm alături de noi!

Romanian Rally Championship poate fi urmărit și pe instagram aici.

Biroul de presă Romanian Rally Championship

Raliuri

 • CNRD
 • ERC
 • Sprint
 • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

 • Stiri