Raliul Argesului

Pitesti, 26 iun. - 27 iun. 2020
www.raliulargesului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Schimbare de scenariu în Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

Data: 09 Mai 2020 / Raliuri

După trei etape în care s-au înregistrat șase învingători diferiți, Campionatul Național Digital de Circuit Betano a înregistrat la Barcelona o schimbare de scenariu. Aceasta a venit din partea lui Oscar Williams, câștigătorul primei manșe de la Nürburgring reușind să repete performanța și la Barcelona. Încă o dată britanicul și-a adjudecat maximul de puncte în etapa din Spania și urcă pe poziția a cincea din campionat.

Liderul a demonstrat, dacă mai era nevoie, că este redutabil la capitolul constanță. Clasat pe poziția a cincea și respectiv a patra în cele două manșe, Dragoș Simion și-a mărit avantajul față de cel mai apropiat rival la 15 puncte. Surpriza etapei a venit din partea lui Aldrin Opran, care s-a impus în manșa secundă și a devenit cel de-al șaptelea pilot care își trece numele pe lista învingătorilor.

CALIFICĂRI: Williams în prim plan

Pentru a doua oară consecutiv, bătălia din calificări i-a dat câștig de cauză lui Oscar Williams, care a a parcurs turul de pistă într-un timp de 1m.47.103, mai rapid cu peste două zecimi față de Florin Mergea, care a reușit să pună mașina echipei Zecarul eSports pe prima linie a grilei de start. Colegul său de echipă – Claudiu Clima – a obținut cel de-al treilea timp, în timp ce Victor Taraș a reușit să i se alăture pe linia a doua.

Mai lent cu peste o jumătate de secundă, liderul campionatului a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a cincea, pilotul de la Willi Motorsport urmând să împartă linia a treia cu Leo Borlovan, cel mai bine clasat pilot al grupării GP24 E-Sports. Despărțiți de numai cinci miimi de secundă, Emanuel Gaczella și Maximilian Junger s-au plasat pe linia a patra, urmați de Cristian Moisescu și Mihai Șuțeanu.


Oscar Williams a câștigat prima cursă a serii fără probleme, conducând solitar plutonul de 30 de concurenți.

MANȘA I: Victoria, o formalitate pentru britanic

După recitalul din calificări, Oscar Williams a lămurit soarta primei manșe încă de la start când, plecat din pole position, a țâșnit pe prima poziție fără a se mai uita înapoi. Evoluția sa a lăsat impresia unei simple formalități, britanicul ajungând ca la finalul cursei să aibă peste 12 secunde avans față de ocupantul locului secund, Victor Taraș. Plecat de pe linia a doua a grilei, acesta a reușit destul de rapid să urce pe locul secund și a rămas pe poziție în ciuda presiunii exercitate de Florin Mergea, care și-a adjudecat ultima poziție de pe podiumul de premiere după un duel la cuțite cu colegul său de echipă, Claudiu Clima.

În spatele lor, Dragoș Simion și-a început weekendul cu o clasare pe poziția a cincea, pilotul echipei Willi Motorsport mizând pe atuul constanței. Emanuel Gaczella a trecut linia de sosire pe locul al șaselea, celelalte locuri din Top Ten fiind ocupate de Leo Borlovan, Cristian Moisescu, Sergiu Nicolae și Aldrin Opran.

Cel mai rapid tur: Oscar Williams (CRG Romania Racing), 1m.47.401s.

MANȘA II: Surpriza Opran a confirmat

Plecat din pole position, ca urmare a clauzei de regulament care inversează pozițiile primilor zece clasați în manșa întâi, Aldrin Opran a demonstrat că nu întâmplător a câștigat cele opt poziții în prima parte a weekendului catalan. Pilotul echipei Willi Motorsport și-a fructificat avantajul poziției de pe grilă și a rezistat atacurilor lansate de Emanuel Gaczella, devenind cel de-al șaptelea câștigător din acest sezon.

Gaczella a făcut o cursă excelentă, a câștigat trei locuri față de poziția de pe grilă dar nu a reușit să găsească nicio breșă în apărarea lui Aldrin Opran. Cu evoluții mai sigure de la o etapă la alta, Leo Borlovan a terminat al treilea, diferența de mai puțin de o secundă față de lider fiind mai mult decât elocventă pentru prestația pilotului de la GP24 E-Sports.

Plecat de pe poziția a șasea, Dragoș Simion a câștigat două locuri și a trecut linia de sosire al patrulea, la puțin peste patru secunde față de învingător. Suficient pentru a ridica la 24 numărul punctelor cucerite la Barcelona și pentru a-și păstra fără probleme poziția de lider în campionat.

Pe locul al cincilea, Cristian Moisescu a marcat acest weekend cu o revenire, reprezentantul echipei Virtual Racing Romania păstrând șanse în lupta pentru un loc în plutonul fruntaș al campionatului. Deși a plecat de pe prima linie a grilei, Sergiu Nicolae a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a șasea. Remarcabil dacă avem în vedere că a rezistat în fața unui pluton din care au făcut parte Claudiu Clima, Victor Taraș și Oscar Williams.

Ultima poziție din Top Ten a fost adjudecată de Mihai Șuțeanu, cel de-al patrulea reprezentant al grupării Willi Motorsport intrat în acest grup. Plecat de pe poziția a opta a grilei, Florin Mergea n-a mai reușit să repete evoluția sigură din prima manșă.

Câteva greșeli au fost suficiente pentru a-l scoate din bătălia pentru primele locuri, singura sa consolare fiind stabilirea recordului pe tur în manșa secundă. În campionat, tenismanul a pierdut o poziție și ocupă locul al treilea după Dragoș Simion și Claudiu Clima.

Cel mai rapid tur: Florin Mergea (Zecarul eSports), 1m.47.496s.

Etapa următoare este programată la Mugello, în ziua de 15 mai 2020.

Clasament general provizoriu după 4 etape:
1. Dragoș Simion 104p
2. Claudiu Clima 89p
3. Florin Mergea 86p
4. Leo Borlovan 71p
5. Oscar Williams 70p
6-8. Cristian Moisescu 55p
Bogdan Mutu 55p
Victor Taras 55p
9. Emanuel Gaczella 50p
10. Bogdan Moldovan 48p

Rezultatele finale vor fi omologate după rezolvarea contestațiilor de către comisari.

Articol preluat de pe www.fras.ro

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri