Grand Prix of Monaco (anulat)

Monaco, 24 mai - 24 mai 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Vettel va parasi Ferrari la finalul anului

Data: 12 Mai 2020 / Formula 1

Mai multe publicatii germane dau ca sigura plecarea lui Sebastian Vettel de la Ferrari la finalul acestui an. Se pare ca cele doua parti nu au ajuns la un acord in ceea ce priveste un nou contract, Charles Leclerc urmand sa aiba un nou coechipier in 2021.

Atat Bild cat si Auto Motor und Sport, doua dintre cele mai importante publicatii germane din domeniul auto, au anuntat ca Sebastian Vettel si echipa Ferrari se vor desparti la finalul acestui an, pilotul german respingand noile conditii contractuale propuse de italieni. Recent, cotidianul italian Gazetta dello Sport a dezvaluit ca Ferrari i-a oferit lui Vettel o extindere de un an a contractului existent, cu o scadere a salariului.

Sebastian Vettel s-a alaturat scuderiei italiene in 2015, dupa ce a castigat patru titluri consecutive de campion al Formulei 1, toate cu echipa Red Bull. El isi dorea sa aibe cel putin o parte din succesul ultimului pilot german care a alergat pentru Ferrari si eroul copilariei sale, Michael Schumacher. Vettel a fost pilotul principal al echipei inca din 2015 si a luptat pentru titlul mondial in 2017 si 2018, atunci cand monopostul Ferrari era mai rapid decat cel Mercedes. O serie de erori, facute atat de pilot cat si de echipa, au dus la ratarea obtinerii titlului in ambele sezoane si, automat, la scaderea increderii intre cele doua parti.

Charles Leclerc a venit la Ferrari in 2019 si a fost inca de la inceput o amenintare pentru Sebastian Vettel, depasindu-l la aproape toate capitolele: victorii, clasari in pole position sau puncte.

Exista mai multe variante in ceea ce priveste inlocuitorul lui Vettel la Ferrari, printre care Carlos Sainz, care a avut un sezon bun cu McLaren, sau Daniel Ricciardo.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri