CNRB - Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total

Brasov, Odorheiu Secuiesc, 17 iul. - 18 iul. 2020
www.raliulbrasovului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

12 echipaje și o surpriză în Cupa DACIA la Raliul Argeșului

Data: 25 Iunie 2020 / Raliuri

Campionatul Național de Raliuri 2020 va începe în acest weekend cu Raliul Argeșului, care va avea loc pe Transfăgărășan și pe probele de asfalt din zona Câmpulung pe 26 și 27 iunie. Cupa DACIA s-a dovedit încă o dată a fi o variantă atractivă pentru concurenți ținând cont de provocările financiare post-pandemie: nu mai puțin de 13 echipaje și-au anunțat prezența la start.


Foto: RallyZoom.ro

Campionii Cupei DACIA 2019, Cristi Sugar / Vlad Colceriu, vin cu un singur obiectiv în minte: să fie cei mai rapizi la bordul Sanderoului și să își apere titlul câștigat anul trecut. La vârf se vor lupta și Dragoș Popa / Sorin Colceriu, dar și tânăra Cristiana Oprea, care de data asta va beneficia de experiența copilotului Dumitru Gheorghe, campion al ediției din 2010 alături de Viorel Ivan. Lor li se alătură Horea Balea / Mihai Luncan și Dan Albuț / Cristian Bala, echipaje care vor puncta pentru noua echipa clujeană Danny Ungur Racing. Toți vor alerga românește cu modelul Sandero.

La start se vor afla și alte nume cunoscute din edițiile anterioare: Artur Luca, cu un nou copilot - Ionuț Gheorghe, Radu Luca / Dorina Luca, Silviu Procopiu / Mihai Stanciu și Daniel Rusciuga / Marian Vârban, aceștia din urmă demonstrându-și punctual viteza pe probele din anii anteriori. Surpriza etapei este Raul Badiu, înscris din partea echipei DTO Rally Team tot cu un Sandero, deși acesta este dublu campion al competiției monomarcă - 2013 și 2016 - dar și concurent în Campionatul Mondial de Raliuri - Junior WRC. Singurul echipaj care va concura cu modelul Logan este Florian Popescu / Dragoș Badea.

Debutanții se lasă așteptați, doar 2 echipaje fiind înscrise la această categorie: Victor Supuran / Andrei Pintilii din partea Napoca Rally Academy și Mihai Dumitrescu / Bogdan Nițescu.


Foto: RallyZoom.ro

Ca urmare a revizuirii calendarului competițional post-pandemie, în 2020 se vor disputa 6 etape iar clasamentul de final de an se va construi cu cele mai bune n-1 rezultate. 

Ediția aniversară Raliul Argeșului 20 de ani propune un format compact de cursă, adaptându-se cerințelor de siguranță împotriva COVID-19, astfel că echipajele vor avea de parcurs doar 105 km însumați din 6 probe speciale pe asfalt.

Accesul spectatorilor nu este permis pe probe, însă organizatorii au găsit soluția transmiterii în direct a momentelor importante pe www.raliulargesului.ro, dar și pe paginile de facebook Raliul Argeșului și Eurosport România. Transmisia va fi asigurată de multiple camere de filmat, totul fiind procesat în cadrul unui studio mobil care va fi amplasat pe probele speciale. Totodată, fanii se vor bucura de un comentariu care va însoți imaginile, de interviuri cu piloții și de informații în timp real, direct în casele spectatorilor.

Ziua de vineri, 26 iunie, va începe cu shakedown-ul organizat la Budeasa Mică, la fel ca în 2019. La ora 16:30 va pleca prima mașină de concurs din parcul de service organizat în Piața Vasile Milea din Pitești, după o scurtă oprire pe rampa de start, de unde se va difuza live, online, prezentarea oficială a echipajelor. Prima zi de concurs este formată din noua probă Godeni (12,4 km) din apropiere de Câmpulung, care va fi parcursă de 2 ori. Cu un traseu tehnic care își schimbă configurația la mijlocul probei, va fi cu siguranță un test pentru echipaje după o pauză de aproape 9 luni.

Ziua de sâmbătă readuce în atenția echipajelor proba regină Transfăgărășan, care va fi parcursă în ambele sensuri și propune 4 probe speciale ce însumează 80 km. La mijlocul zilei, echipajele se vor regrupa la Cabana Capra, urmând să aibă și 30 de minute de service îndepărtat înainte să parcurgă ultimele 2 speciale.

Cele mai rapide echipaje vor fi premiate sâmbătă la ora 18:30 în cadrul unei festivități de premiere cu acces restricționat, în parcul de service.


Ce spun concurenții Cupei DACIA 2020 înainte de etapa de debut a sezonului

Am luat pulsul concurenților cu câteva zile înainte de startul mult așteptat al acestui sezon de raliuri. După o perioadă de incertitudine, schimbări de planuri și căutări de resurse pentru revenirea în mașinile de concurs, cele 13 echipaje ne-au povestit despre planurile și obiectivele lor la Raliul Argeșului, care va avea loc în acest weekend, pe 26-27 iunie 2020.

Mergem pentru #1 declară ferm echipajul Cristi Sugar / Vlad Colceriu care a ocupat poziția de lider dupa o luptă strânsă la Raliul Argeșului 2019. Setea mea de curse este la fel de mare, indiferent de perioada în care lipsesc, trebuie să ne bucurăm la maxim de fiecare secundă petrecută în mașina de curse ne spune pilotul Cristi Sugar în interviul “Cupa Dacia pe timp de pandemie”, prefigurând starea de spirit a debutului de campionat.


Foto: RallyZoom.ro

Despre entuziasmul reîntoarcerii pe probe vorbește și Cristiana OpreaMă bucur foarte mult să pot lua startul la primul raliu din acest sezon, după atâtea luni de pauză și provocări financiare majore. Într-o noua formula, echipajul are ca obiectiv o clasare cât mai bună și speră sa poată replica locul pe podium obținut anul trecut, alături de copilotul Diana Hațegan, ca echipaj feminin unic în campionat. Despre formula actuală, tânăra ne spune: Sunt foarte încântată de colaborarea începută cu Dumitru Gheorghe, care nu doar că mă va ajuta să cresc ritmul pe probele speciale din acest weekend, dar aduce în mașină un entuziasm și un optimism de care avem cu toții nevoie în această perioadă dificilă.

Dupa debutul de succes de anul trecut, pilotul Horea Balea alături de copilotul Mihai Luncan revin la Argeș cu dorința de a-și consolida performanța și de a urca din nou pe podium. Pentru noi, Raliul Argeșului a reprezentat debutul în CNR sezonul trecut, astfel ca nu puteam lipsi în acest an de la start. Vom ataca probele argeșene cu scopul de a ajunge la final pe podiumul general al Cupei Dacia și de a aduna cât mai multe puncte in clasamentul echipelor. Chiar dacă va fi un raliu fără spectatori, sperăm ca aceștia să ne urmărească de acasă în număr cât mai mare, iar noi să îi rasplătim cu un spectacol pe măsură.

Evenimentele intense trăite pe probele Raliului Argeșului în 2019 își pun amprenta și pe intențiile echipajelor încercate. În timp ce echipajul Dragos Popa / Sorin Colceriu este setat pe consolidarea rezultatului sportiv. Începem campionatul cu gândul să reușim evoluțiile și ritmul de la ultimele raliuri pe asfalt din 2019 și cu speranța că anul acesta vom ajunge cu bine la finalul Raliului Argeșului, echipajul Dan Albuț / Cristian Balea se concentrează pe bucuria de a concura în siguranță într-o etapă atât de ofertantă ca Raliul Argeșului 2020. Dorim să ne distrăm după atâta pauză și să terminăm cu bine, dat fiind accidentul de anul trecut.


Foto: RallyZoom.ro

Spiritul entuziast de competiție cu miza implicita este regăsit și în declarația echipajului Mihai Procopiu / Mihai StanciuVrem să ne bucurăm de fiecare kilometru de probă specială și nu avem un obiectiv specific, dar ne-am bucura și să fim pe podium la sfârșit. În aceeasi notă, pilotul Artur Luca declară De-abia aștept debutul sezonului după o pauza foarte lungă și plec cu gândul, la Raliul Argesului dar și în restul sezonului, de a progresa în continuare și de a învăța cât mai multe, pentru că e clar ca mai sunt multe de înțeles la volanul unei mașini de concurs și nu numai. În dreapta mea va sta bunul meu prieten Iulian Gheorghe, care este copilot debutant. Evident avem multe de reglat și coordonat, ritmul va fi pe masură, dar sperăm să-l îmbunătățim pe parcurs și, de ce nu, privim și către șansa de podium la general Cupa Dacia.


Foto: RallyZoom.ro

Radu Luca / Dorina Luca sunt și ei la început de drum în ceea ce privește munca în echipaj și au obiective similare pentru Argeș: Dorim să ne consolidăm ca echipaj și să ne familiarizam cât mai repede cu asfaltul, după o perioadă în care am absentat. O clasare cât mai buna ar fi un bonus meritat. Acomodarea continuă și pentru echipajul Daniel Rusciuga / Marian Vârban, care au declarat că obiectivele lor sunt și în funcție de bugetul limitat, fiind nevoiți să ajusteze ritmul pe asfalt după abandonul de la Argeș 2019.


Foto: RallyZoom.ro

După un sezon 2019 încheiat cu obținerea trofeului Logan și clasarea la limita podiumului în clasamentul debutanților Cupei Dacia, echipajul Florian Popescu / Dragos Badea revine în concurs cu același automobil Dacia Logan și cu obiectivul de a-și îmbunătăți performanța prin parcurgerea a cât mai mulți kilometri de probe speciale, dar au în vedere și o clasare cât mai bună la final de sezon. 

La debutul în Cupa Dacia la Raliul Argeșului 2020, “new entry”-ul Victor Supuran / Andrei Pintilii își sincronizeaza cu incredere agendele. Pilotul Victor Supuran: rincipalul meu obiectiv este acela de a mă bucura de participarea la raliu și de a mă obișnui cu ritmul pe care trebuie sa îl am la o etapă de raliu. De asemenea, îmi doresc împreună cu Andrei să ne obisnuim unul cu celalalt și să ne bucuram de prima noastră colaborare. Copilotul Andrei PintiliiAcesta este un nou început pentru noi, pentru toți! Pornim cu entuziasm în acest an competițional, atât eu cât și Victor, ne dorim să acumulam câți mai mulți km în mașină, să creștem împreună de la o probă la alta pe măsură ce prindem încredere în noi ca echipaj. Și, nu în ultimul rând, principalul obiectiv este să terminăm raliul cu bine!


Foto: RallyZoom.ro

Nu în ultimul rând, surpriza etapei este pilotul Raul Badiu, care revine în Cupa DACIA ca urmare a anulării mai multor etape din Junior WRC - obiectivul său din acest an. El și-a dorit să păstreze spiritul de competiție “în priză” fără să afecteze bugetul alocat participării în campionatul mondial, Sandero fiind soluția cea mai accesibilă pentru Raliul Argeșului: Vom trata cursa cât se poate de profesionist și cu siguranță vor veni și rezultate bune.


Cupa DACIA 2019 are ca parteneri Dacia Finance - servicii de leasing, Viarom - construcții drumuri, Mival Class și Happy Credit. Parteneri tehnici sunt GT2i - marcă de produse echipamente protecție sport auto. Pentru al treilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competiție pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning. Partener media este Radio România Actualități, care după fiecare raliu le oferă ocazia piloților și copiloților care aleargă românește să își împărtășească direct din studio experiențele din mașina de curse, în cadrul emisiunii “Între Prieteni”.

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Lista echipajelor înscrise la Raliul Argeșului 2020, prima etapă a ediției a 14-a a Cupei Dacia: 

1.    C. Sugar / V. Colceriu 

2.    C. Oprea / D. Gheorghe 

3.    D. Popa / S. Colceriu

4.    H. Balea / M. Luncan

5.    A. Luca / I. Gheorghe

6.    R. Luca / D. Luca

7.    M. Procopiu / M. Stanciu

8.    D. Albuț / C. Balea

9.    F. Popescu / D. Badea

10.D. Rusciuga / M. Vârban 

11.R. Badiu / T. Găină

Debutanți:

12.V. Supuran / A. Pintilii

13.M. Dumitrescu / B. Nițescu

*Se acordă 4p bonus pentru participare

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri