CNRB - Raliul Sibiului

Sibiu, 14 aug. - 15 aug. 2020
www.raliul-sibiului.ro

>


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Tempestini, avans mare inainte de Power Stage; Pitigoi a iesit in decor

Data: 18 Iulie 2020 / Raliuri

Simone Tempestini a castigat toate cele 3 speciale ale buclei secunde de la Harghita, marindu-si avansul in fruntea raliului la 44,5 secunde. Dan Girtofan si Bogdan Marisca si-au continuat duelul pentru locul 2 in timp ce Dodo Pitigoi a iesit spectaculos in decor pe PS10.


                                                            Foto: Dragos Leonte (Facebook)

Simone Tempestini (Skoda Fabia R5) este foarte aproape de a castiga si cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri Betano 2020, Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total. Doar doua din cele 10 speciale desfasurate pana acum au fost castigate de alti piloti, campionul national fiind cel mai rapid pe toate celelalte. Dupa ce in prima parte a zilei Bogdan Marisca (Ford Fiesta R5) a redus diferenta fata de pozitia secunda, ocupata de Dan Girtofan (Skoda Fabia R5), brasoveanul i-a dat replica pe a doua bucla. Inainte de Poweer Stage, Giri are un avans de 8,1 secunde.

Dodo Pitigoi a castigat una dintre probele speciale de astazi si a terminat deseori in top 3 pe probele de la Brasov si Harghita. Din pacate, Pitigoi a avut o iesite spectaculoasa in decor pe PS10, rasturnand frumosul Porsche 911 GT3. Ambii membri ai echipajului au scapat teferi. Asta inseamna ca in acest moment, Norbert Maior ocupa a patra pozitie a clasamentului raliului, cu o masina cu tractiune fata. Tanarul pilot brasovean este urmat de doi piloti ai unor masini R5, Adrian Raspopa (Ford Fiesta R5), respectiv Cristian Dolofan (Citroen C3 R5).

Doar primilor 8 concurenti ce au ajuns la sosirea PS10 li s-au considerat timpii, ceilalti fiind nevoiti sa parcurga traseul in regim de etapa din cauza accidentului suferit de Pitigoi. Tuturor celorlalti piloti li s-au atribuit timpii obtinuti pe prima trecere a probei Martinis (PS7), conditiile fiind asemanatoare (asfalt uscat, etc.).

Ultima proba speciala, PS11 Lueta 3, se va desfasura incepand cu 17:51 si are statut de Power Stage.

Rezultatele complete pot fi vazute aici.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri