CNRB - Raliul Sibiului

Sibiu, 14 aug. - 15 aug. 2020
www.raliul-sibiului.ro

>


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Simone Tempestini a castigat Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total

Data: 18 Iulie 2020 / Raliuri

Cu 9 victorii de proba din 11 posibile, Simone Tempestini a dominat si a castigat Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total, cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri 2020. Dan Girtofan a castigat duelul cu Bogdan Marisca pentru locul secund iar Norbert Maior a avut o evolutie extraordinara, terminand pe a patra pozitie a clasamentului general cu o masina cu tractiune fata.

La fel ca in prima etapa, Simone Tempestini a obtinut victoria, si tot la fel ca la Arges, Dan Girtofan s-a clasat al doilea. Desi Giri a fost primul lider al intrecerii gazduite de Brasov si Harghita, Simone a revenit in forta pe celelalte, marindu-si constant avansul in fruntea raliului. Dupa cele 11 probe speciale, diferenta dintre primii doi piloti, a fost de peste un minut. 

Aflat la primul sau raliu din acest sezon, Bogdan Marisca (Ford Fiesta R5) si-a intrat repede in mana, incepand sa puna presiune pe Girtofan. Diferenta dintre cei doi a fost la un moment dat mai mica de 5 secunde, dar Giri a inceput sa isi mareasca avansul si sa isi asigure locul doi in urma celei de-a doua bucle de sambata. Marisca s-a clasat in final al treilea.

Pilotul care a impresionat cel mai tare in acest raliu este Norbert Maior. Cu un Peugeot 208 R2, masina cu tractiune fata, s-a batut extraordinar cu cele 7 masini R5, incheind in final pe locul 4 al clasamentului general! Mai mult decat atat, Norbert Maior a ocupat pozitia secunda pe Power Stage, luand puncte suplimentare importante. Adrian Raspopa a venit la aceasta etapa cu un Ford Fiesta R5, incheind al cincelea, in fata a doi piloti ce au folosit in premiera cate o masina R5 in CNR. Cu Citroenul C3 R5 folosit la Monza Rally Show, Cristian Dolofan s-a clasat al saselea in Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total, fiind urmat de cel care a pilotat in premiera o Skoda Fabia R5, Andrei Cascaval.

Dodo Pitigoi este celalalt pilot care a reusit o victorie de proba insa nu a reusit sa incheie raliul dupa ce a iesit in decor pe PS10, atunci cand se afla pe a patra pozitie a clasamentului general. Si Enis Arif (Skoda Fabia R5) a abandonat, chiar pe ultima proba, cand ocupa al optulea loc.

Adrian Teslovan (Citroen DS3 R3T Max) a obtinut astfel al optulea loc "la general", in fata lui Adi Iliescu (Mitsubishi Lancer Evo VII) si a lui Cristian Timisica (Mitsubishi Lancer Evo IX). Teslov s-a clasat al doilea la FWD, fiind urmat de Gabriel Ene. Raul Badiu a castigat Cupa Dacia iar Danut Budai si-a adjudecat victoria in Cupa Suzuki.

Dan Terea
Echipa AutoRally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri