WRC - Renties Ypres Rally Belgium

Belgia, 19 nov. - 22 nov. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Veni, vidi, vici! Dani Sordo a invins in Sardinia

Data: 11 Octombrie 2020 / World Rally Championship

Pentru al doilea an consecutiv, Dani Sordo a castigat Raliul Italiei. Desi a reprezentat doar al doilea sau start din WRC 2020, Sordo are in acest moment acelasi numar de victorii ca si colegii sai piloti "titulari" de la Hyundai, Thierry Neuville si Ott Tanak. Locul doi a fost unul foarte disputat intre Neuville si Sebastien Ogier, belgianul reusind sa se impuna in fata francezului in urma evolutiei de pe power stage.

Anul trecut, Dani Sordo impresiona in Sardinia, obtinand prima sa victorie alaturi de Hyundai si cea de-a doua a carierei. Echipa coreana a decis astfel sa il foloseasca pe spaniol in 2020 in raliuri similare, Mexic si iarasi, Italia. Daca in Mexic s-a lasat cu o retragere pentru el, Dani Sordo a castigat din nou in Sardinia. Pilotul spaniol a urcat la conducerea intrecerii inca de vineri dimineata si nu a mai cedat prima pozitie pana la final. Avansul mare obtinut sambata i-a folosit lui Sordo sa ramana in frunte si sa incheie raliul cu 5.1 secunde in fata locului secund.

Pentru acest al doilea loc s-au duelat pe parcursul weekendului Thierry Neuville si Sebastien Ogier. Daca Ogier trecea in fata belgianului in urma ultimei speciale de sambata, Neuville si-a luat revansa pe powerstage, reusind sa incheie raliul al doilea, la o secunda in fata pilotului Toyota. Al patrulea s-a clasat Elfyn Evans, cel care continua sa conduca in clasamentul general al acestui an. Teemu Suninen a venit pe 5, in fata lui Ott Tanak, castigatorul powerstage.

Urmatoarea etapa WRC se va desfasura in Belgia intre 20-22 noiembrie.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri