WRC - Croatia Rally

Croatia, 22 apr. - 25 apr. 2021
www.rally-croatia.com


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Ogier a castigat proba de debut a Raliului Monza, ultima etapa WRC

Data: 03 Decembrie 2020 / World Rally Championship

In acest weekend, se desfasoara in Italia ultima runda a Campionatului Mondial de Raliuri. Rally Monza este o etapa complet noua si are privilegiul sa decida titlul. Sebastian Ogier a castigat singura proba programata pentru ziua de joi, superspeciala Sottozero The Monza Legacy (4,33 km). Thierry Neuville a obtinut al doilea rezultat, fiind urmat de Ott Tanak si de liderul clasamentului general, Elfyn Evans.

Tinand cont ca a cazut zapada peste traseul raliului italian, Sebastien Ogier este considerat favorit. El a si inceput cu dreptul, fiind cel mai rapid pe superspeciala de debut. "Este foarte simplu. Trebuie sa castig, asa ca trebuie sa dau totul. Conditiile traseului vor juca un rol important, asa ca trebuie sa fim buni" a declarat Ogier, care inaintea acestei etape ocupa locul secund in clasamentul general, avand cu 14 puncte mai putin decat colegul sau, Elfyn Evans. 

Thierry Neuville s-a clasat al doilea pe PS1, la o jumatate de secunda in urma lui Ogier si la o secunda si jumatate in fata coechipierului sau, Ott Tanak. Evans a venit al patrulea, pozitia minima de care are nevoie si la finalul raliului pentru a deveni in premiera campion WRC. Kalle Rovanpera a obtinut al cincelea rezultat, fiind urmat de Esapekka Lappi si Dani Sordo.

Ziua de vineri consta din 5 probe speciale si este una foarte importanta in ceea ce priveste stabilirea ordinei de start pentru sambata, atunci cand sunt programate 7 probe. Duminica se va incheia raliul si campionatul, dupa parcurgerea a inca 3 speciale.

Rezultatele PS1:

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri