WRC - Croatia Rally

Croatia, 22 apr. - 25 apr. 2021
www.rally-croatia.com


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Ogier a inceput cu dreptul! Victorie si punctaj maxim in Raliul Monte Carlo

Data: 24 Ianuarie 2021 / World Rally Championship

Sebastien Ogier si-a reconfirmat statutul de specialist la Monte Carlo, castigand pentru a saptea oara in ultimii opt ani etapa ce da startul in fiecare editie a Campionatului Mondial de Raliuri. Francezul a inceput sezonul cu punctaj maxim, celor 25 de puncte obtinute in urma victoriei adaugandu-i-se cele 5 puncte bonus pentru castigarea Power Stage. Pe locul doi, la peste jumatate de minut in urma, a incheiat coechipierul lui Ogier, Elfyn Evans, ultima treapta a podiumului revenindu-i lui Thierry Neuville.


                                         Podiumul Raliului Monte Carlo 2021 (foto: @world)

A 50-a victorie personala in WRC a venit pentru Sebastien Ogier la Monte Carlo, locul unde pleaca in fiecare an ca mare favorit. Campionul francez a castigat un numar record de 8 Raliuri Monte Carlo, ultimele 7 incepand cu anul 2014.

Ogier a avut un inceput mai dificil de raliu, la finalul celor doua probe de joi ocupand doar a cincea pozitie. Dupa castigarea celor 3 speciale din prima bucla de vineri, francezul a trecut la conducere insa finalul zilei de vineri l-a vazut din nou in urma liderului, dupa ce a avut parte de o pana pe PS6. Pe prima proba de sambata (PS9), Ogier a fost mai rapid cu 17.8 secunde decat coechipierul Elfyn Evans, detronandu-l pe acesta din urma de la conducerea raliului. Cei doi nu si-au mai schimbat pozitiile pana la final, doar avansul lui Ogier crescand la 32.6 secunde. 

Este un inceput de sezon excelent pentru Toyota, pe langa primele doua pozitii mai avandu-l si pe Kalle Rovanpera incheind al patrulea. Hyundai, pe de alta parte, nu a avut startul dorit. Thierry Neuville s-a clasat al treilea iar Dani Sordo al cincelea, in timp ce Ott Tanak s-a retras sambata dupa doua pene de cauciuc. Andreas Mikkelsen a castigat categoria WRC2 iar Yoann Rossel WRC3.

Clasamentul WRC 2021 dupa prima etapa:Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri