CNRB - Raliul Clujului

Cluj Napoca, 24 sep. - 26 sep. 2021
www.raliulclujului.ro/

>


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Victorie pentru Adrian Teslovan la Pitești, în cadrul clasei RC2N

Data: 14 Iunie 2021 / Raliuri
  • Harghitenii au dominat clasamentele la Raliul Argeșului Catena powered by Citroen

În timp ce mai tânărul Roland Csato s-a impus în clasamentul Cupei Dacia și a adăugat puncte importante în dreptul său, un alt harghitean s-a impus fără probleme la raliul desfășurat în jurul orașului Câmpulung. După cum spune și titlul, este vorba despre nimeni altul decât Adrian Teslovan, care, secondat de Vajk-Imre Cseh și-a întărit poziția de lider în clasamentul grupei N, mai exact al clasei RC2N. 

Dacă la Maramureș juniorul Gîrtofan a fost mai inspirat în alegerea anvelopelor pe ultima secțiune, Teslovan fiind nevoit să se mulțumească cu poziția secundă, la Argeș lucrurile s-au schimbat și pilotul harghitean a dominat raliul de la cap la coadă în cadrul clasei sale. Și cu toate că ultimele două probe de vineri au fost câștigate de Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, sportivul din Harghita a rămas lider datorită victoriilor de pe prima trecere pe Godeni și Mateiaș. Teslovan a reușit să-și îmbunătățească timpul la a doua trecere pe Godeni fiind mai rapid cu 15,2 secunde decât pe prima trecere, dar mai lent cu 1,2 secunde decât juniorul Gîrtofan. Adrian a reușit un timp de 05:06,40 pe Mateiaș 2, cu 6 secunde mai puține decât pe prima trecere pe Mateiaș, însă Andrei l-a învins și atunci la o diferență de 3,1 secunde. Cu toate acestea, Adi și Imre au încheiat prima zi în poziția de lideri al clasei, cu 24,6 secunde avans față de Andrei și Doru, respectiv cu 53,5 secunde în fața lui Cristi Timisică și Gabi Lazăr.

A doua zi a început cât se poate de bine pentru sportivii harghiteni, aceștia reușind să câștige prima probă a zilei, cu un timp de 16:22,50 fiind mai rapizi cu 10,7 secunde față de adversarii lor de la Pro Rally Team Brașov. Cu victoria pe prima probă a zilei în lungime totală de 27 de km, Teslovan ajunsese la un avans de 35,3 secunde în fața juniorului Gîrtofan și la peste 1 minut în fața lui Timisică. Următoarea probă specială i-a adus un avans și mai mare lui Teslovan, datorită problemelor tehnice ale mașinii lui Gîrtofan, ceea ce l-a determinat pe brașovean să abandoneze. La urcarea pe Transfăgărășan, Teslovan a stabilit un timp de 07:50,30, cu 7,7 secunde mai rapid decât Timisică. După regrupare, brașoveanul Andrei Cașcaval secondat de experimentatul Dorin Pulpea, a obținut victoria pe ultima probă înainte de Power Stage-ul de pe Lacul Vidraru la coborâre, fiind mai rapid cu 4,4 secunde decât Teslovan. Ultima probă a raliului, Power Stage-ul a fost câștigat de același Teslovan, care a încheiat raliul cu 01:50,4 avans în fruntea clasamentului. 

Adrian Teslovan și Vajk-Imre Cseh au obținut a doua victorie din acest sezon la clasa RC2N, fiind în acest moment în fruntea clasamentului cu un total de 118,8 puncte. Cu toate acestea, harghitenii se află la numai 16,2 puncte în fața lui Răzvan Trișnevschi, în timp ce sportivii Pro Rally Team Brașov, Andrei Gîrtofan și Andrei Cașcaval se află pe poziția a treia la egalitate de puncte - 78,6. Mitsubishiul Lancer Evo X pilotat de Adi i-a adus puncte importante acestuia atât în clasamentul OPEN cât și în cel al clasei, în Campionatul Național de Raliuri pe Asfalt. Ca o încheiere, putem spune că a fost unul din cele mai reușite săptămâni competiționale pentru sportivii harghiteni.

Credite foto - RallyPhoto Hunters

 

Articol semant de,

Cristian OLTEAN.

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri