CNRB - Raliul Clujului

Cluj Napoca, 24 sep. - 26 sep. 2021
www.raliulclujului.ro/

>


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Peter Havrilla și Iulian Mărcuș, lideri în clasamentul Rally2 după primele 4 etape

Data: 16 Iunie 2021 / Raliuri

După cum știm deja, în perioada 11-12 iunie s-a consumat și cea de-a 4-a etapă a Campionatului Național de Rally2, la Pitești. Raliul Argeșului Catena powered by Citroen s-a bucurat de o prezență numeroasă, în dreptul Rally2 regăsindu-se exact 18 echipaje, printre ele amintindu-i pe campionii sezonului trecut, soții Emanuel și Denisa Resiga, pe câștigătorul primelor două etape (Brașov, Harghita) - George Marinescu, aflat pentru a treia oară cu un nou copilot, dar și pe moroșenii Peter Havrilla și Iulian Mărcuș, echipaj ce a încheiat pe a doua poziție la fiecare etapă, cu o excepție, la Raliul Maramureșului, Peter avându-l în dreapta sa pe un alt moroșan la origini - Alexandru Șimon.

Ziua de concurs în Campionatul Național de Rally2 a început cu prima probă specială parcursă în regim de etapă, în urma unei întârzierii îndelungate, cauza fiind accidentul echipajului Radu Benea/Andrei Hicea. A doua probă specială - Transfăgărășan, a fost adjudecată de către echipajul din Maramureș format din Peter Havrilla și Iulian Mărcuș, pe modelul Seat Leon Fr. Cu toate acestea, înainte de regrupare, diferența dintre ei și soții Resiga (Ford Fiesta ST), ocupanții locului secund, era de numai 2,3 secunde. Astfel că, după regrupare, Emanuel a plecat hotărât pe coborâre, reușind să câștige proba „Piscul Negru” cu 15,8 secunde în fața lui Peter, în timp ce pe ultima probă, Power Stage-ul „Lacul Vidraru”, acesta (n.r. Emanuel) a reușit să crească ritmul și mai mult, încheiând proba cu un avans de 14,6 secunde și raliul cu un avans de 28,1 secunde în fața moroșenilor. Pe ultima treaptă a podiumului clasându-se echipajul sibian - Cristian Toader și Călin Daniel Paraschiv (Seat Ibiza).

Odată cu rezultatul de la Pitești, Peter Havrilla și Iulian Mărcuș au adăugat puncte importante în dreptul lor, puncte care i-au adus pe prima treaptă în clasamentul general al Campionatului Național de Rally2, fiind la 21,6 puncte în fața lui George Marinescu și la 50,4 puncte în fața soților Resiga, după cele 4 etape încheiate.

„Prima probă de azi de 27 km a fost neutralizată din cauza unui accident. Pe a 2-a probă am reușit să obținem cel mai bun timp, cu un avantaj minim de 2,3 secunde. Au urmat probele de coborâre pe Transfăgărășan, unde am luptat din greu să rămânem în cursa podiumului. Astfel la final de cursă am obținut locul 2 atât în clasamentul general al Rally2 cât și în cadrul clasei A2. Acest rezultat greu muncit ne aduce puncte importante și satisfacția că ne situăm pentru prima dată pe prima poziție la general în Campionatul Național de Rally2 și la clasă.” - a punctat Peter, imediat după raliu.

Peter Havrilla și Iulian Mărcuș sunt sprijiniți în acest sezon de: POKA, Maravet, Ketchup plic up 2003 food, Inside Media, ApiLand, mpfautoserv, oszkartractaritreger, Asr24, AutoClinic și sosuricugust.

 

Credite foto - Bogdan Barabaș (ABimages.ro)

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri