CNRB - Raliul Clujului

Cluj Napoca, 24 sep. - 26 sep. 2021
www.raliulclujului.ro/

>


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

77 de echipaje sunt gata de start la Raliul Iașului 2021

Data: 31 August 2021 / Raliuri
  • 57 de echipaje din Campionatul Național de Raliuri și alte 20 din Campionatul Național de Rally2 și-au anunțat prezența la ediția cu numărul 37 a Raliului Iașului, a treia etapă de macadam a sezonului

Contând ca a VIII-a etapă a CNR Betano și etapa a VII-a în CN Rally2, Raliul Iașului va avea loc în perioada 3-5 septembrie, organizatorii pregătind echipajelor un total de 132 de km de probă specială, probe care se vor desfășura puțin diferit față de edițiile anterioare, echipajele urmând să parcurgă bine-cunoscutele probe în sens invers. Raliul debutează vineri după-amiază cu Shakedown-ul de la Bârnova, în timp ce sâmbătă programează un total de 93 de km, împărțiți în 7 probe speciale, dintre care ultima probă, va reprezenta SuperSpeciala de la Râpa Galbenă, urmând ca în ziua de duminică să aflăm câștigătorul ediției din acest an a Raliului Iașului Pro-X, după ce echipajele vor parcurge și ultimele 2 probe speciale programate, care vor totalizat 39 de km. 

Printre echipajele clasei RC2 care și-au anunțat prezența se numără Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu (Škoda Fabia Rally2), sportivii Napoca Rally Academy luptând pentru victorie, dar și Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia Rally2), Giri mizând pe o nouă victorie pe macadamul ieșean. De la start nu vor lipsi nici echipajele care se simt cel mai bine pe macadam, aici amintindu-i pe sibienii  Sebastian Barbu și Bogdan Iancu (Škoda Fabia Rally2), oneșteanul Adrian Răspopa secondat de Cosmin Diacu  (Škoda Fabia R5 Evo) dar și băcăuanul Cătălin Grigoriu secondat de Bogdan Rotaru (Ford Fiesta R5 MkI). La startul ieșean se vor alinia un total de 8 mașini R5/Rally2, lista fiind completată de Cristian Dolofan și Traian Pavel (Citroën C3 Rally2), Bogdan Cuzma și Florin Dorca (Škoda Fabia Rally2 Evo) și ultimii dar nu cei din urmă, Eugen Cărăgui și Robert-Patrick Fus (Peugeot 208 R5 T16).

 

Grupa N (RC2N) aduce la startul ieșean 5 echipaje, printre ei numărându-se una din surprizele plăcute ale sezonului, harghitenii Adrian Teslovan și Vajk-Imre Cseh (Mitsubishi Lancer Evo X), acestora alăturându-se în lupta pentru victorie și localnicul Răzvan Trișnevschi secondat de Traian-Codruț Arsenescu (Mitsubishi Lancer Evo IX). Adrian Grigore (Mitsubishi Lancer Evo IX) revine în mașina de concurs alături de nimeni altul decât experimentatul Dan Dobre, cei doi urmând să se lupte pentru o poziție pe podium cu  Andrei Cașcaval și Dorin Pulpea (Subaru Impreza N15), lista celor înscriși fiind completată de brașovenii Emil-Csaba Vincze și Sorin Colceriu (Mitsubishi Lancer Evo IX), surpriza fiind reprezentată de absența lui Andrei Gîrtofan de la startul ediției din acest an a Raliului Iașului.

 

După rezultatul deosebit obținut la etapa europeană din Cehia, frații Norbert și Francesca Maior (Citroën DS3 R3T Max) pornesc ca principalii favoriții atât la clasa RC4 cât și la 2RM (FWD). De altfel, prezența în cadrul clasei RC4 este una numeroasă, la startul ieșean anunțându-și prezența nu mai puțin de 7 echipaje. Lupta pentru podiumul clasei cât și cea la 2RM va fi una foarte aprinsă, Mihai Manole și Marc Banca (Renault Clio R3) fiind foarte aproape de titlul la două roți motrice și la clasă, în cazul unei clasări superioare lui Csongor Szabo (Peugeot 208 R2) care va fi secondat și la Iași de către Rareș Fetean. După cum spuneam, lupta pentru podium va fi intensă, cu atât mai mult cu cât la start se va afla și revelația acestui sezon, clujeanul Marius Sîncrăianu secondat de Alina-Bianca Pop (Peugeot 208 R2) dar și hunedorenii Dănuț și Lucian Budai (Citroën DS3 R3T Max), cei doi dorind să spargă ghinioanele de la etapele precedente. Alături de amintiți mai sus, la startul etapei din estul României se vor afla și Vlad Răducanu și Laurențiu Mandu (Peugeot 208 R2), respectiv Dorin Costea și Cristian Melczer (Peugeot 208 R2).

 

Cupa monomarcă Swift îi aduce la start pe principalii favoriți la titlu - Radu Necula și Flaviu-Adrian Temeș, David Tarța și Mihai Sandu, respectiv Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă. Desigur, de la startul ieșean nu vor lipsi nici Cristian Sugar secondat de Marcus Andreoiu sau Paul Popa secondat de Teodor-Gabriel Găină, care cu siguranță vor ataca o poziție pe podium și de ce nu, chiar și victoria. După parcursul bun arătat la Bacău și Sibiu, Artur Luca va fi la startul din Iași alături de Adrian Iliescu, tânărul bucureștean declarând că-și dorește să se situeze printre primii sportivi au cupei monomarcă. Principalii favoriți ai Cupei Dacia nu vor lipsi nici ei de la start, duelul fiind unul foarte intens după abandonul lui Roland Csato și Sandor Csikos de la etapa precedentă, harghitenii mergând la Iași cu un singur gând - victorie. Frații Victor și Mihai Supuran cu siguranță vor avea un cuvânt de spus în acest caz, același lucru putând să-l spunem și despre Dragoș Alexandru Popa și Vlad Colceriu. La etapele anterioare, Dan Albuț și Aurelian Măluțan au demonstrat că se pot bate cu cele mai bune echipaje ale cupei monomarcă, astfel că vor da totul să obțină o clasare pe podium. În timp ce debutul și l-a făcut cu Adrian Grigore, de această dată, Emilia Olteanu îl va secondat pe Răzvan Ungureanu, în același timp, Daniel Gugu revenind la start alături de Mihai Stanciu. Și dacă cei mai sus amintiți vor face orice să obțină victoria clasei RC5, în luptă vor intra și Mihai Dumitrescu și Bogdan Nițescu cu noul model Renault Clio Rally5, care le-a adus până acum rezultatele așteptate. 

 

Asemenea clasei RC4, și grupa H (NAT11) va aduna la start 7 echipaje, printre aceștia și localnicul Răzvan Nechifor secondat de Levente Mag (Mitsubishi Lancer Evo IX) care va face tot posibilul să obțină victoria pe terenul de acasă. Totuși, Răzvan și Levi nu vor avea treabă ușoară, întrucât la startul etapei ieșene se vor afla soții Bogdan și Delia Năstase (Mitsubishi Lancer Evo IX), Dorin Banciu și Ioana Stan (Toyota Celica GT4), Ciubotariu Paul și Eugen Tălpălariu (Subaru Impreza) dar și proaspăt revenitul în Campionatul Național de Raliuri, Dinu Dragoș și Sorin Vlașcu (Mitsubishi Lancer Evo IX). Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere și faptul că la start se vor afla și Ioan Mihuț secondat de Sebastian Itu (Subaru Impreza) dar și Marcel Cioltan secondat de Ioan Popa cu un alt model Subaru Impreza. Dacă la Sibiu nu au avut cu cine să se lupte la victoria clasei NAT12, Mircea Samuil și George Neș (Audi A3) vor la Iași ocazia să ducă o luptă frumoasă cu Ionuț Zăbavă și Andrei Toderaș (Peugeot 207 RC) și bineînțeles, cu  Ciprian Lupu secondat de Andrei Pintilii  (Citroën C2 R2 Max).

 

Liderii sezonului cu doar 3 etape rămase de parcurs, Peter Havrilla și Iulian Mărcuș (Dacia Logan) vor fi la startul Raliului Iașului pentru a obține victoria așteptată încă de la Sibiu, pentru a-și consolida poziția din campionat, în fața soților Emanuel și Denisa Resiga  (Ford Fiesta ST) și a lui George Marinescu secondat de Ionuț Lazăr (Peugeot 106). Totuși, Daniel Grămadă și Dorian Fazacaș (Peugeot 208 R2) merg hotărâți să obțină victoria în clasamentul general al Rally2. 

 

La ediția din acest an a Raliului Iașului sunt înscrise și două echipe, fiind vorba despre Napoca Rally Academy și Pro Rally Team. 

 

Credit foto: Attila Balazs

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN.

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri