WRC - Rally Finland

Finlanda, 01 oct. - 03 oct. 2021
www.nesterallyfinland.fi


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Breen va fi protagonistul unei sesiuni de teste cu modelul Rally1 al M-Sport, imediat după Acropolis Rally

Data: 02 Septembrie 2021 / World Rally Championship
  • Zvonurile potrivit cărora Craig Breen și Paul Nagle ar fi la un pas de participarea sub aripa M-Sport în sezonul viitor al Campionatului Mondial de Raliuri, s-au accentuat în decursul acestei săptămâni. 

Conform unor informații apărute săptămâna trecută în presa internațională, se vehiculează că Breen va fi prezentat ca pilot al M-Sport, undeva în luna septembrie a acestui an, irlandezul urmând să se alăture britanicilor pentru următoarele două sezoane competiționale. Potrivit acelorași surse, se presupune că, după Acropolis Rally din 9-12 septembrie, Breen va testa noua mașină de concurs Rally1 a celor de la M-Sport 2022, mai exact modelul Ford Puma, care urmează să fie introdus în sezonul următor.

Echipajul irlandez a reprezentat Hyundai în ultimii doi ani, dar numai la anumite etape mondiale nominalizate de aceștia. Cele șase etape WRC de la începutul anului 2020 ale lui Breen au fost completate de participările din Campionatul European de Raliuri într-un Hyundai i20 R5 reprezentând producătorul indian de anvelope, MRF.

De altfel, etapa Barum Czech Rally din weekendul trecut a fost prima pe care Breen a ratat-o pentru MRF, întrucât producătorul indian a fost reprezentat de pilotul junior al Hyundai, Jari Huttunen.

 

În timp ce Breen și Nagle se vor afla la comanda modelului Hyundai i20 Coupe WRC la Raliul Finlandei din octombrie, Dani Sordo va pilota ce-l de-al treilea model Rally1 al producătorului, săptămâna viitoare în cea de-a nouă etapă a Campionatului Mondial, din Grecia.

Totuși, se pare că așteptarea nu va dura mult în ceea ce înseamnă viitorul sportiv al lui Breen și cel mai important, dacă Raliul Finlandei va reprezenta ultima etapă într-un model de specificație Rally1 al celor de Hyundai. Puzzle-ul sezonului 2022 al WRC începe să se prindă contur, întrucât recenta plecare a lui Teemu Suninen de la M-Sport îl scoate din cărțile de a pilota modelul Puma în sezonul viitor. Între timp, Esapekka Lappi a anunțat că va pilota la Raliul Finlandei o Toyota Yaris WRC, dar sub conducerea unui club sportiv privat. Pasul făcut de finlandez conturează bănuielile, potrivit cărora va împărți unul din modele producătorului japonez, cu nimeni altul decât Sébastien Ogier, care va renunța la participarea în sezon complet începând cu anul viitor. 

 

Credit foto: Craig Breen FB Page

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN.

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri