CNSR - Bucuresti

Bucuresti, 22 oct. - 23 oct. 2021


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Jerome France a obținut a patra victorie a sezonului de Super Rally, devenind campion național înaintea ultimei etape

Data: 11 Septembrie 2021 / Super Rally
  • Super Rally Craiova a desemnat campionul național al acestui sezon, francezul Jerome France fiind sportivul care a reușit să obțină această performanță. 
  • La volanul modelului Formula Renault FR2, Jerome a reușit să se evidențieze în decursul acestui sezon prin parcursul său deosebit, reușind 4 din 4 victorii posibile, ultima etapă de la București rămânând miza francezului de a obține toate victoriile posibile din acest sezon de Super Rally. 


A patra etapă a sezonului din Campionatul Național de Super Rally Powered by Superbet și-a consumat manșele de concurs, unde altundeva decât în bănie, în inima Olteniei, la Craiova, acolo unde, în 2017, această competiție prindea contur. 

 

După manșele de concurs din finală, câștigătorul etapelor precedente, francezul Jerome France (Formula Renault FR2) a obținut victoria și la Craiova, fără nicio emoție, având în vedere și absența principalului său contracandidat la titlu, Dani Oțil. Astfel, datorită victoriei din Craiova, Jerome a adăugat în dreptul numelui său, titlul de campion național absolut la Super Rally, în acest sezon. 

 

Jerome și-a început impecabil parcursul din Super Rally în acest sezon, reușind să îi sufle victoria lui Emil Ghinea chiar la el acasă, la Mangalia. Acolo, pilotul francez a oprit cronometrul la 02:35,205 fiind mai rapid cu aproape 2 zecimi decât promotorul campionatului, Mihai Leu, pe poziția a treia încheiându-și parcursul Costel Cășuneanu, campionul sezonului precedent. 

Caravana Super Rally s-a mutat apoi la Târgu-Mureș, la începutul lunii iunie, loc în care, Jerome nu a lăsat garda jos și după o manșă cu emoții, cu o răsucire aproape de finiș, francezul a obținut victoria datorită timpului său de 03:26,526. Dani Oțil l-a urmat atunci pe podium, la 2,2 secunde diferență, în timp ce Mihai Leu a bifat al doilea podium consecutiv. 

În urma cu patru săptămâni, am fost martorii etapei cu numărul 3 a sezonului, la poalele cetății Deva. Acolo, după o ieșire în decor într-una dintre manșele de concurs, Jerome a revenit surprinzător și și-a trecut în cont o nouă victorie, oprind cronometrul la 03:28,950 fapt ce l-a poziționat pe francez la aproape 4 secunde în fața lui Oțil și la aproape 10 secunde în fața lui Ghinea, care a obținut la Deva prima sa clasare pe podium din acest sezon. 

În cele din urmă, a venit rândul etapei de la Craiova, o etapă ce se anunța spectaculoasă atât din prisma faptului că, competiția lua "naștere" în 2017 exact acolo, cât și datorită faptului că putea desemna campionul național al acestui sezon. Absența de la start a lui Oțil nu a însemnat decât un singur lucru, Jerome France urma să pornească cu o șansă în plus de a obține victoria și de a deveni campion național. Rezultatul nu a întârziat să apară, francezul reușind să se impună în cursa din centrul orașului Craiova, fiind cronometrat cu 03:15,389 cel mai bun timp, cu peste o secundă și jumătate mai rapid decât Mihai Leu și cu aproape 3 secunde decât Emil Ghinea, care și-a trecut în cont a doua poziționare din acest sezon, pe podiumul general al unei etape de Super Rally.

TOP 5-ul finalei a fost completat de Aurelian Andronache (Speed Car 1000R), care a completat și podiumul categoriei 5B, respectiv de Ricardo Tarabelli (Renault New Clio R3), câștigătorul grupei 2B. 

 

Din păcate, în urma evenimentelor din timpul celei de-a treia manșe de concurs, în urma cărora traseul a devenit impracticabil din motive de siguranță (ulei pe traseu), conducerea cursei a hotărât anularea următoarelor manșe, astfel clasamentul final al grupelor a fost întocmit în conformitate cu rezultatele din prima rundă. 

 

În cadrul categoriei 1, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo) și-a adjudecat a treia victorie consecutivă, ocupând prima poziție în clasamentul anual cu doar o etapă rămasă. Pe poziția a doua a încheiat Vlad Cosma (Peugeot 208 R2), în timp ce podiumul a fost completat de Bogdan Duma (Suzuki Swift Sport), tânărul sportiv fiind la numai 9 puncte distanță de Mihai Leu în clasamentul anual. 

Categoria 2 i-a revenit campionului acestui sezon, Jerome France, pilotul francez reușind să obțină titlul și la categoria 2. Pe poziția secundă a încheiat Emil Ghinea, care l-a surclasat pe Oțil în clasamentul anual, în timp ce pe trei a venit Aurelian Andronache. 

Victoria la 1A i-a revenit, desigur, lui Vlad Cosma, clujeanul fiind urmat pe podium de același Bogdan Duma, respectiv de Dragoș Angelescu (Peugeot 208 R2). Datorită rezultatului de la Craiova, Cosma a urcat pe prima poziție în clasamentul anual, diferența dintre el și Duma înainte de ultima etapă, de la București, fiind de numai 2 puncte. 

La 1B, Alexandru Krepelka (Honda Civic) s-a impus pe traseul din inima Olteniei, pe poziția secundă clasându-se Ionuț Daniel Moisii (Peugeot 106), sportivul reușind datorită acestui rezultat să urce pe prima poziție în clasamentul anual înainte de ultima etapă, în fața ocupantului poziție cu numărul 3 de la Craiova, Daniel Turzai (Honda CRX).

 

În cadrul grupei 2A, Ioan Sorin Jurca a revenit după absența de 2 etape și a obținut victoria, sportivul neavând până acum, în acest sezon, niciun contracandidat la titlul grupei, astfel că, cu doar o etapă rămasă, Sorin se poate considera campionul 2A. 

 

După cum era de așteptat, Ricardo Tarabelli a obținut victoria categoriei 2B, fiind urmat de liderul la zi Zoltán Martincsek (Peugeot 205 GTI) și de nimeni altul decât Claudiu Ionuț Ionescu (Volskwagen Golf II). În urma rezultatului de la Craiova, ultima etapă de la București va fi decisivă în aflarea campionului grupei 2B, întrucât diferența dintre Martincsek și Antonia Tănasie nu este suficientă ca Zoltán să se poată relaxa. 

În cadrul clasamentului mașinilor de competiție cu capacitate cilindrică cuprinsă între 2000 și 3000 de cmc, Andrei Precup (Seat Toledo TDI) a obținut victoria, rămânând însă la 8 puncte de liderul Csaba Besenyei, absent la cursa din Craiova. La Craiova, Precup a fost urmat în clasament de Didier Balcaen și Norbert Maior, ambii pilotând un model Mitjet 1300. Niciunul dintre ei însă nu au punctat în clasamentul etapei, deoarece au luat startul cu licență OneEvent. 

 

Trecând la automobilele de competiție cu capacitate cilindrică mai mare, István Beko (Subaru Impreza) a obținut victoria, urcând pe prima poziție în clasamentul 4B înainte de ultima etapă rămasă. Localnicii Alexandru Daianu (Audi A4) și Cosmin Oprinesc (Volkswagen Golf IV) au completat podiumul grupei în etapa de la Craiova. 

Clasamentul 5A, adică automobilele GT, a fost adjudecat de Mihai Leu, pe poziția secundă clasându-se Alexandru Șchiopesc (Audi R8). Astfel, înaintea ultimei etape, Șchiopesc rămâne lider, cu numai 4 puncte mai mult față de Mihai Leu. 

Clasamentul 5B este tras la indigo cu cel al categoriei 2, Jerome France devenind astfel campion național și la 5B, clasamentul dedicat automobilelor de tip monopost și bipost. 

 

Ultima dar nu cea din urmă categorie, Dacia Revival, l-a avut la start pe Valentin Nemțanu, brăileanul bifând cu succes o nouă etapă după cea de la Târgu Mureș, devenind campionul Dacia Revival, datorită modelului 1310 TLX pilotat cu profesionalism dar mai ales, cu suflet, de unul dintre veteranii automobilismului sportiv românesc. 

 

Sezonul continuă cu etapa de la București, programată în perioada 22-23 octombrie. 

 

Foto: Ionuț Sava, RallyPhoto Hunters, Adrian Zaharia, Mihai Stana

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN. 

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri