WRC - Rally Finland

Finlanda, 01 oct. - 03 oct. 2021
www.nesterallyfinland.fi


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

WRC: Rally Monza va închide sezonul competițional pentru al doilea an consecutiv

Data: 13 Septembrie 2021 / World Rally Championship
  • Evenimentul desfășurat cu precădere pe circuit, va reprezenta ultima etapă a sezonului în Campionatul Mondial de Raliuri, pentru al doilea an consecutiv 


Rally Monza din Italia a fost confirmat ca fiind etapa finală a acestui sezon a Campionatului Mondial de Raliuri, înlocuind astfel Raliul Japoniei, anulat în decursul săptămânii trecute, din cauza pandemiei cu COVID-19. 

 

Veștile privind revenirea raliului organizat în nordul Italiei, în calendarul 2021 au fost puse în discuție în timpul conferinței de la Acropolis Rally, de duminică.

 

Lumea automobilismului sportiv așteaptă totuși detalii suplimentare despre finalul sezonului, detalii ce ar putea veni la începutul acestei săptămâni.

Prezența raliului din Monza în programul competițional al WRC nu este o surpriză, etapa din Italia fiind înlocuitoarea Ypres Rally, în sezonul anterior. Atunci, etapa s-a desfășurat pe durata a 4 zile, două zile de concurs fiind organizate pe circuitul din Monza, o zi pe drumurile lăturalnice ale circuitului, în timp ce cealaltă zi a fost găzduită de asfaltul din munții ce înconjoară zona. Câștigătorul ediției din 2020 a fost francezul Sébastien Ogier, care a obținut atât victoria cât și titlul de campion mondial pentru a 7-a oară, după o luptă intensă cu colegul său de echipă, Elfyn Evans.

 

Un format similar este așteptat și pentru ediția din acest an, în ciuda speculațiilor că anumite porțiuni ale posibilelor probe speciale desfășurate pe circuit, ar fi indisponibile din cauza lucrărilor de reparație.

 

Totuși, atât echipele cât mai ales ecjipjalee, speră ca organizatorii să pună un accent mai mare pe drumurile din afara circuitului, după cum a declarat și directorului tehnic al Toyota, Tom Fowler. „Circuitul a fost interesant, dar traseul probelor speciale din exteriorul circuitului ne-au impresionat”, a spus Fowler pentru o publicație internațională. „Una dintre problemele întâmpinate în cazul unor probe de circuit, este că, parcurgerea acestora de către mașinile WRC pe macadam, cu configurația de asfalt, nu este tocmai potrivită și optimă.” - a adăugat Fowler. 

Rich Millener de la M-Sport a declarat: „Regulamentele COVID sunt puțin mai relaxate acum, așadar mă aștept că vor ține cont de feedback-ul pe care l-am oferit anul trecut și rămân cu speranța că vor mai exista câteva probe în afara pistei, pentru a fi cât mai aproape de ceea ce înseamnă cu adevărat, WRC. În același timp, vor avea privilegiul să aibă o mulțime de fani acolo și cred că va fi un mediu foarte bun pentru toți.”

Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 noiembrie, la o săptămână distanță de cum era programat Raliul Japoniei.

 

Credite foto - Jaanus Ree, ACI Rally Monza FB Page

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN.

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri