WRC - Rally Finland

Finlanda, 01 oct. - 03 oct. 2021
www.nesterallyfinland.fi


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

WRC: Oliver Solberg va pilota modelul WRC la etapa din Spania

Data: 13 Septembrie 2021 / World Rally Championship
  • Odată cu revenirea la volanul modelului i20 Coupe WRC, tânărul suedez va bifa cea de-a treia participare cu modelul Rally1 în Campionatul Mondial de Raliuri


Oliver Solberg la reveni la bordul unui Hyundai i20 Coupe WRC cu prilejul RallyRACC Rally de Espana de luna viitoare. Raliul din Peninsula Iberică va marca debutul pe asfalt în Campionatului Mondial de Raliuri, cu o mașină de specificație WRC pentru tânărul de 19 ani. Solberg a mai pilotat modelul i20 Coupe WRC pe asfalt, atunci când a câștigat Rally di Alba - #RAplus în iunie.

 

„Este fantastic să revii la volan într-o mașină de specificație WRC. Când am condus Hyundai i20 Coupe WRC la Rally di Alba la începutul acestui an, experiența a fost pur și simplu uimitoare. Desigur, aștept cu nerăbdare să repet acest lucru. Va fi o provocare interesantă dar minunată în același timp." - a declarat Oliver.

 

Zilele sunt pe sfârșite pentru actualul ciclu de omologare a mașinilor de specificație Rally1, declarate ca cele mai rapide mașini de raliu fabricate vreodată, fapt pentru care Solberg este încântat să fie din nou la volanul uneia dintre ele. „După cum știm, această generație de mașini a ajuns aproape la sfârșit și probabil aceasta va fi una dintre ultimele curse cu aceste mașini. astfel că este un adevărat privilegiu să fii în ea și să concurezi din nou. Știu că vorbesc mult despre visele mele și despre îndeplinirea lor, dar asta se întâmplă acum, îmi îndeplinesc un alt vis și trebuie să le mulțumesc foarte mult pentru asta lui Andrea Adamo, directorul echipei Hyundai Motorsport și întregii echipe. Iar faptul că merg cu mașina în Spania este cu adevărat special. Etapa din Spania are acel ceva atât de spectaculos în probele de acolo, însă nu trebuie să uităm și de numărul mare de fani.” - a mai adăugat Solberg.

Adamo a declarat că următorul pas în dezvoltarea lui Solberg ca și pilot a fost să fie prezent și pe asfalt într-o etapă a campionatului mondial. „Desigur, ca parte în procesul de dezvoltare sportivă a lui Oliver, este important să-l lăsăm să facă cât mai mulți kilometri pe asfalt cu mașina WRC. În Spania, fiind cel mai probabil una dintre cursele care vor rămâne în calendar și anul următor, este cea mai bună oportunitate pentru el.” - a spus Adamo. Pe lângă acestea, Adamo a precizat că vrea să-l vadă pe Solberg la sfârșitul fiecărei probe special din perioada 14-17 octombrie, astfel că există și un oarecare ultimatum dacă nu va îndeplini aceste așteptări: „Miza sa este să termine cu bine raliul, astfel că am căzut de acord, ca pentru fiecare probă pe care o va pierde, va petrece o săptămână lucrând ca mecanic în echipa Hyundai Motorsport.” - a completat managerul Hyundai Motorsport.

Ritmul și viteza lui Solberg la debutul său într-o mașină de specificație Rally1 la Arctic Rally Finland din februarie a fost unul dintre principalele subiecte de discuție ale începutului de sezon. Abandonul său prematur de la Safari Rally Kenya la a doua sa participare într-un i20 Coupe WRC a fost mai puțin discutată însă. Înainte de etapa din Spania, Solberg va pilota un Hyundai i20 N Rally2 la Rally Finland. Surse spun că Oliver va pilota în Spania sub îndrumarea echipei 2C. 

 

Credite foto - Jaanus Ree, Hyundai Motorsport, Gabriele Lavagnini

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN.

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri