CNRB, CNRB/A: Raliul Harghitei

Odorheiu Secuiesc, 05 mai - 06 mai 2023
www.raliulharghitei.ro


  Suntem pe Facebook

Obiective îndeplinite pentru ICE Rally Team la Harghita

Data: 05 Mai 2022 / Raliuri
  • Ediția 2022 a Raliului Harghitei a adus rezultate bune pentru membrii ICE Rally Team, la finele unui raliu disputat, dar nu lipsit de emoții. Ionuț și Cătălin Ienășel conduc clasamentele dupa două etape la clasa 12 a CNRB, respectiv grupa A din CNR2B.

   Raliul Harghitei 2022, ajuns la ediția aniversară 30, a reprezentat o provocare primită cu entuziasm de echipajele din Campionatul Național de Raliuri, îmbinând probe lungi și scurte, cu sectoare de viteză, dar și porțiuni sinuoase. La capătul întrecerii, membrii ICE Rally Team au obținut rezultate bune la categoriile unde concurează, astfel că două din cele trei echipaje conduc după două etape clasamentele în care aleargă în 2022.

   Ionuț Ienășel și Tudor Lomănariu au obținut un loc doi la final de etapă, în spatele maghiarilor Czézinger Kristóf și Nagy Attila, care le-a adus puncte maxime, având în vedere că echipajul din Ungaria nu aleargă cu licență anuală. Astfel, cei doi trec pe prima poziție în clasamentul clasei 12, după două etape.

   “Un raliu în care am apreciat atât frumusețea probelor, cât și efortul organizatorilor pentru amenajarea corectă a acestora” a spus Ionuț la final de raliu. “Nu am avut un raliu perfect, însă am reușit să menținem un ritm bun, în ciuda unor probleme tehnice care continuă să ne urmărească. Ne bucurăm că am ajuns cu bine la final și am bifat punctaj maxim.”

   Cătălin Ienășel și Adrian Diaconescu reușesc a doua victorie consecutivă în CNR2B, însă având o desfășurare mult diferită față de etapa de debut, de la Maramureș. Dacă la Baia Mare cei doi brașoveni au câștigat detașat, raliul cu sediul la Odorheiu Secuiesc a văzut o bătălie dată la zecimi de secundă, în care și-au adjudecat victoria cu doar 2,7 secunde avans în fața lui Florian Nițurad/Andreea Aldea, în timp ce în clasamentele de probă au figurat cu victorii nu mai puțin de cinci echipaje. Pe chiar ultima probă alergată, Sânpaul, George Hobjilă și Andrei Drancă au ieșit în decor, în timp ce se aflau în lupta pentru victorie, dată în trei în acel moment - la startul probei Ienășel, Nițurad și Hobjilă fiind incluși într-un ecart de doar 1,5 secunde.

   “Am trăit intens acest raliu, încă de la prima probă, când mașina nu a pornit decât împinsă, iar lupta pe probele speciale a fost extrem de strânsă pe toată durata întrecerii” a spus Cătălin Ienășel. “Ne bucurăm că am reușit să câștigăm, ne pare rău pentru accidentul lui George, care a fost foarte rapid și a câștigat cele mai multe speciale. Am avut mici probleme de putere, care au fost mai evidente decât la Maramureș, însă am ajuns cu bine la final și sărbătorim a doua victorie consecutivă. Așteptăm cu interes următoarele etape, unde sigur competiția va fi la fel de strânsă, pentru că avem adversari puternici în campionatul Rally2.”

   Cătălin Bălteanu și Marius Păsărel reusesc sa încheie primul raliu, însă nu fără emoții, problemele la motor și o ieșire în decor pe a doua trecere pe proba Lueta, scoțându-i din zona punctelor grupei A din CNR2B.

   “Un raliu dificil pentru noi, însă ne bucurăm că am reușit să îl terminăm cu bine” a spus Cătălin. “Suntem încă în perioada de acomodare, iar primele două etape nu au fost deloc ușoare. Am avut emoții și din punct de vedere tehnic, însă cea mai costisitoare a fost greșeala de pe Lueta, unde am ieșit de pe drum și am rămas împotmoliți într-un șanț.”

   Cătălin și Marius au avut însă parte de o interventie “de lux”, fiind ajutați de mai multe nume cunoscute din CNR, aflați în acel viraj ca spectatori. “Multe mulțumiri tuturor celor care ne-au ajutat să ieșim, în special lui Bogdan Marișca, cel care a mobilizat pe toată lumea și fără de care nu am fi continuat acest raliu.”

 

Următoarea etapă, Raliul Argeșului, are sediul la Pitești, se desfășoară în 21 și 22 mai și va vedea echipajele ICE Rally Team abordând celebrul Transfăgărășan, care găzduiește patru probe speciale.

ICE Rally Team este susținută în 2022 de parteneri puternici, care fac posibilă participarea la etapele CNR Betano: Liqui Moly prin Limorom Sibiu, Dinamic92, Textar TMD Friction, Denso, Milwaukee, Bilstein, Ice Team, SAFE | driving school și AMC Motorsport.

 

Credit foto - neprecizat

 

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri