ERC - Barum Czech Rally Zlín

Zlín, Cehia, 27 aug. - 28 aug. 2022
www.czechrally.com/


  Suntem pe Facebook

Tricolorul românesc prezent la Rally di Roma Capitale 2022, a șasea etapă din FIA ERC

Data: 22 Iulie 2022 / European Rally Championship
  • Campionatul European de Raliuri continuă la sfârșitul acestei săptămâni cu Rally di Roma Capitale, competiția europeană revenind pe asfalt după două etape în care echipajele au înfruntat macadamul dificil din Polonia și Letonia
  • După victoria categorică din Raliul Sibiului, Simone Tempestini și Sergiu Itu sunt pregătiți pentru a patra participare la etapa italiană, în timp ce Alexandru Filip și Gabriel Lazăr vor forma al doilea echipaj tricolor, cei doi urmând să concureze în premieră pe probele de la Rally di Roma Capitale 

   A șasea etapă a Campionatului European de Raliuri programează 13 probe speciale pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, totalizând 186,98 de kilometri cronometrați. Raliul debutează vineri cu proba Super Specială Colosseo ACI Roma la ora locală 20:00, urmând ca sâmbătă, echipajele să parcurgă de două ori probele Roccasecca - Colle San Magno, Santopadre - Fontana Liri și Guarcino - Altipiani, în timp ce duminică sunt programate alte două bucle identice cu probele Fiuggi, Rocca di Cave - Subiaco și Affile - Bellegra, a doua trecere pe această ultimă probă presupunând și Power Stage-ul. 

   După cum este menționat și anterior, Simone și Sergiu vor fi prezenți pentru a patra oară la startul etapei italiene, participările lor anterioare încheiându-se cu două clasări pe locul 5 în 2017 și 2020, respectiv cu o clasare pe locul 7 în sezonul precedent. La momentul actual, echipajul Napoca Rally Academy ocupă poziția a treia în clasamentul la zi al Campionatului European de Raliuri și sunt campioni matematici în ierarhia Michelin Talent Factory. Simone poate profita de absența lui Nil Solans, ocupantul poziției secunde, pe care îl poate surclasa ușor în cazul în care încheie în TOP 10 fără punctele de pe Power Stage. Totuși, acesta nu se mai poate gândi la titlul european, întrucât liderul Efrén Llarena poate deveni campion matematic cu o clasare pe poziția secundă și locul 5 pe Power Stage sau un loc 3 la general și poziția secundă pe același Power Stage. 

   Pentru Alexandru Filip, etapa de la sfârșitul acestei săptămâni va marca prima prezență la start în acest sezon, în timp ce Gabriel Lazăr vine după un nou rezultat satisfăcător în Campionatul Național de Raliuri alături de juniorul Jean Tatu. Cei doi vor avea o misiune aproape imposibilă în ierarhia ERC4, acolo unde, din acest sezon, mașinile de configurație Rally5 și Rally4 sunt comasate într-un singur clasament. Campioni TER la două roți motrice în 2018, Alex și Gabi vor fi prezenți la start cu un Renault Clio Rally5, o mașină deosebit de competitivă care se poate bate inclusiv cu modelele Rally2 dacă este pilotată de sportivul potrivit, exemplul perfect fiind chiar în Campionatul Național de Raliuri în persoana lui Costi Tudose.

 

Credite foto - arhivă Simone Tempestini și Alexandru Filip

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN - jurnalist sportiv Autorally.ro

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri