ERC - Barum Czech Rally Zlín

Zlín, Cehia, 27 aug. - 28 aug. 2022
www.czechrally.com/


  Suntem pe Facebook

ERC: De Tommaso, lider în Rally di Roma Capitale după proba inaugurală de vineri

Data: 23 Iulie 2022 / European Rally Championship
  • A șasea etapă a Campionatului European de Raliuri a debutat vineri, 22 iulie, cu proba Super Specială desfășurată în jurul legendarului Colosseum, italienii Damiano de Tommaso și Giorgia Ascalone încheiând ziua din postura de lideri

   După calificările de dimineață ale aceleiași zilei, liderul la zi al campionatului Efrén Llarena privea încrezător spre o posibilă asigurare a titlului european. Calculele nu i-au ieșit cum și-ar fi dorit, pierzând peste 8 secunde pe cei 1,70 de kilometri ai probei inaugurale "Colosseo ACI Roma", cu un traseu conturat în jurul legendarului monument istoric Colosseum. După cum era de așteptat, echipajele locale au făcut legea chiar și pe această distanță scurtă, cel mai rapid timp fiind stabilit de Giandomenico Basso și Lorenzo Granai (Hyundai i20 N Rally2). Din nefericire, aceștia au fost penalizați cu 10 secunde pentru un start anticipat, astfel că prima poziție, la finalul primei zile, le-a revenit conaționalilor acestora Damiano de Tommaso și Giorgia Ascalone (Škoda Fabia Rally2 Evo), podiumul provizoriu fiind completat exclusiv de echipaje italiene: Andrea Crugnola și Pietro Elia Ometto (Citroën C3 Rally2) pe 2, respectiv Simone Campedelli și Tania Canton (Škoda Fabia Rally2 Evo) pe poziția a treia. 

   La numai o zecime în spatele ultimei poziții a podiumului a încheiat și francezul Yoann Bonato secondat de Benjamin Boulloud (Citroën C3 Rally2), în timp ce poziția a 5-a le-a revenit în mod egal lui Simone Tempestini (Škoda Fabia Rally2 Evo), Ken Torn (Ford Fiesta Rally2) și Mãrtinš Sesks cu un alt model Fabia Rally2 Evo. La acest rezultat, Simone urcă pe poziția secundă provizorie în clasamentul la zi al campionatului, cu un total de 77 de puncte. TOP10-le primei zile este completat de o altă tripletă de italieni, printre ei Alberto Battistolli, Fabio Andolfi și Giacomo Scattolon, în timp ce poziția imediat următoare îi revine unui alt italian - Tommaso Ciuffi

   Asemenea etapei precedente din Letonia, și cea din inima Italiei este lipsită de combatanți la ERC Open, astfel că atenția se mută la ERC3, acolo unde, în clasamentul mașinilor de configurație Rally3, Robert Virves și Hugo Magalhães sunt lideri cu un avantaj de aproape 15 secunde în fața liderilor la zi Igor Widlak și Daniel Dymurski, aceștia din urmă fiind urmați de Nassib Nassar și Rony Maroun. 

   După accidentul din Letonia, francezii Laurent Pellier și Marine Pelamourgues (Opel Corsa Rally4) s-au văzut pe poziția a treia la finalul primei zile din Italia, în ambele clasamente ale ERC4 și ERC Junior fiind surclasați de Andrea Mabellini și Virginia Lenzi (Renault Clio Rally4) respectiv Óscar Palomo Ortíz și Xavi Moreno (Peugeot 208 Rally4). 

   Bătălia mașinilor cu propulsie din RGT Cup a revenit odată cu Rally di Roma Capitale, acolo unde liderii la zi Raphaël Astier și Frédéric Vauclare au fost mai rapizi cu 3,1 secunde decât conaționalii lor Emmanuel Guigou și Kévin Bronner pe cei 1,70 de kilometri ai probei Super Speciale. În urma celor două echipaje aflate la bordul modelelor Alpine A110 RGT s-a strecurat și un Abarth 124 RGT, pilotat de Roberto Gobbin în echipajul cu Ismaele Barra.

   Pe Paulo Soria și Marcelo Der Ohannesian pare să nu-i mai oprească nimic în a-și atinge obiectul în Clio Trophy by Toksport WRT, argentinienii impunându-și ritmul pe prima probă specială cu un timp ce pentru moment îi ține la distanță de 2,8 secunde pe localnicii Andrea Mazzocchi și Silvia Gallotti, respectiv pe ibericii Matías Sergio Fuentes și Alain Peña Salvador

   A doua zi de concurs debutează la ora locală 09:10 cu cei 5,45 de kilometri ai probei Roccasecca - Colle San Magno 1, urmând ca echipajele să se îndrepte către prima trecere pe Santopadre - Fontana Liri, a doua cea mai lungă secțiune cronometrată a raliului, în timp ce prima buclă se va încheia cu Guarcino -Altipiani 1, în lungime de 11,75 de kilometri. După o vizită de 30+8 minute în parcul de service din Fiuggi, echipajele vor repeta bucla pentru o zi ce va însuma un total de 94,26 de kilometri cronometrați. 

 

Credite foto - RedBull Content Pool 

 

Articol semnat de, 

Cristian OLTEAN - jurnalist sportiv Autorally

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri