ERC - Barum Czech Rally Zlín

Zlín, Cehia, 27 aug. - 28 aug. 2022
www.czechrally.com/


  Suntem pe Facebook

Finalul sezonului din ERC, confirmat!

Data: 01 August 2022 / European Rally Championship
  • Spania va găzdui ultima etapă a Campionatului European de Raliuri din acest sezon, etapa fiind confirmată astăzi, 1 august.

   Echipajele de TOP ale Campionatului European de Raliuri își vor da întâlnire cu legendele Campionatului Mondial de Raliuri, întrucât ambele competiții vor fi combinate în cadrul RallyRACC Catalunya-Costa Daurada - oferind spectacolul suprem fanilor raliurilor din întreaga lume. Astfel, etapa iberică ”umple” data rămasă neocupată din calendarul 2022, aceasta urmând să aibă loc în perioada 20 - 22 octombrie. Probele asfaltice rapide și virajate, asemănătoare unui circuit, de pe dealurile Costa Daurada, pe coasta de est a Barcelonei - își așteaptă echipaje înscrise în acest sezon al Campionatului European de Raliuri, proba de calificare urmând să aibă loc joi, înainte de două zile de acțiune completă vineri și sâmbătă. Programul celor două zile presupune 14 probe speciale însumând 240,60 km. Practic, va fi cel mai lung raliu din actuala stagiune a europeanului de raliuri, urmând ca etapa să se încheie cu cei 24,40 km ai ”El Montmell”, acesta fiind Power Stage-ul zilei de sâmbătă după-amiază.

   Deși desfășurarea etapei europene va coincinde cu cea de mondial, evenimentele vor avea loc separat conform regulamentelor ERC. Astfel, promotorul WRC, care deține drepturile comerciale pentru ambele campionate, va oferi materiale remarcabile al dublu, conținut TV și social media. Managerul Campionatului European de Raliuri, Iain Campbell, s-a arătat încântat să confirme RallyRACC Catalunya-Costa Daurada ca a 8-a și ultima etapă a sezonului.

   „Suntem foarte încântați să anunțăm evenimentul ca fiind etapa finală a campionatului din acest an. Campionatul European de Raliuri se angajează să dezvolte și să ridice profilul tinerelor talente. Mulți dintre piloții prezenți în campionatul nostru au aspirații de a atinge vârfurile mondialului de ralirui, iar includerea Spaniei ca etapa finală le va oferi ocazia perfectă de a-și demonstra abilitățile. Organizatorii evenimentului spaniol știu exact ce este nevoie pentru a realiza un raliu de succes la acest nivel și au profitat de șansa de a ne avea la alături.” - a declarat Iain

   Președintele RACC, Josep Mateu, a adăugat: „Acest raliu va avea un impact mai puternic decât oricând. Va fi răsfățul perfect pentru fani, deoarece vor asista la cele mai mari două campionate de raliuri din lume în același timp. Suntem încântați să găzduim etapa de ERC la Salou în octombrie, pentru ceea ce se anunță a fi un eveniment legendar.”

 

*Decizia este supusă aprobării de către Consiliul Mondial al Sporturilor cu Motor al FIA

 

Foto - www.fiaerc.com

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri