CNRB/CNRBA - Raliul Clujului (1,2)

Cluj-Napoca, 07 oct. - 08 oct. 2022
www.raliulclujului.ro/


  Suntem pe Facebook

208 R2 Cup, prima dată pe macadamul moldav la Raliul Iaşului

Data: 01 Septembrie 2022 / Raliuri

   După una dintre cele mai solicitante curse din acest sezon, Raliul Sibiului, unde suprafaţa de rulare a fost destul de dură cu materialul tehnic, piloţii şi copiloţii din 208 R2 Cup vor face deplasarea în perioada 2-4 septembrie în capitala Moldovei pentru o nouă bătălie pe macadam. Dacă la Sibiu Marius Sîncrăianu și Alina Bianca Pop s-au impus pentru prima dată în cadrul cupei monomarcă, lupta se anunță una strânsă și spectaculoasă în acest weekend, la Raliul Iașului.

   Supranumit şi oraşul celor 7 coline, Iaşul va fi gazdă pentru cea de-a doua etapă de macadam a sezonului din 208 R2 Cup. Organizatorii au pregătit o serie de noutăţi pentru ediţia din acest an, raliul desfăşurându-se pe perioada a trei zile, de vineri până duminică, urmând a fi parcurse nu mai puţin de 9 probe speciale. Competiţia debutează vineri seara cu parcurgerea celebrei probe de la Râpa Galbenă, urmând ca sâmbătă şi duminică lupta să fie concentrată pe deja cunoscutele speciale „Cioca Boca”, „Mădârjac”, „Păun” şi „Dobrovăţ”.

   Șapte echipaje s-au înscris în lupta din cadrul 208 R2 Cup la Raliul Iaşului, etapa cu numărul cinci a competiţiei. Noutatea absolută pentru acest raliu este debutul unui nou echipaj, cel format din Vasile Ile şi Raluca Magdaş. Aceasta va fi prima prezenţă a echipajului în această formulă, obiectivul declarat fiind acela de a ajunge cu bine la finalul competiţei, experienţa acumulată putând fi apoi valorificată la următoarele etape.

   Liderii clasamentului, Cristi Sugar şi Vlad Colceriu, pleacă cu prima şansă în întrecerea moldavă, însă aceştia vor avea mult de furcă cu celelalte echipaje dornice de a-şi demonstra viteza în cadrul 208 R2 Cup, foarte interesantă fiind lupta între cele 3 echipaje care sunt despărţite de doar 6 puncte: Bogdan Gheorghiu & Adrian Temeş, Marius Sîncrăianu & Alina Pop şi Csongor Szabo & Andreea Aldea, cea din urmă aflându-se la debut în cupa monomarcă.

   ”După un raliu destul de dur, unde echipajele au fost puse la grea încercare, revenim în această săptămână cu cea de-a doua etapă de macadam a sezonului din cadrul 208 R2 Cup. Ne aşteptăm la o luptă mult mai strânsă în clasament, asta şi datorită faptului că suprafaţa de concurs va fi mult mai prietenoasă cu materialul tehnic. Cu siguranţă echipajele au plecat cu un bagaj important de cunoştinţe după Sibiu, iar spectacolul oferit va fi pe măsură. Le dorim tuturor un raliu lipsit de probleme şi fie ca cei mai buni să învingă!” a declarat Dorin Costea, organizator.

Top 3-ul din 208 R2 Cup se premiază cu sume în bani, datorită partenerului principal Termo Life:

  • Locul 1 – 2000 EURO
  • Locul 2 – 1000 EURO
  • Locul 3 – 500 EURO

Desfășurarea 208 R2 Cup nu ar fi posibilă fără susținerea partenerului prinicipal Termo Life

Partenerii tehnici ai competiției sunt: Hankook Competition prin Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro și Verla.

 

Fotografii realizate de Mihnea Tatu

 

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri