CNRB/CNRBA - Raliul Clujului (1,2)

Cluj-Napoca, 07 oct. - 08 oct. 2022
www.raliulclujului.ro/


  Suntem pe Facebook

Unu’ solist - Clio Rally5 Challenge România

Data: 01 Septembrie 2022 / Raliuri
  • Înaintea celei de-a patra etape și a doua de macadam a primei ediții CLIO Rally5 Challenge România din cadrul Campionatului Național de Raliuri – Betano 2022, echipajul Constantin Tudose/ Teodor Gabriel Găină conduce detașat, după ce și-a trecut în cont victoria în primele trei etape. Urmeză etapa a 4-a, Raliul Iașului 2-4 septembrie 2022, a doua etapă de macadam pentru CLIO Rally5 Challenge România.
  • Clio Challange  - un nou trofeu organizat de George Grigorescu

   2022 a venit cu o nouă premieră pentru CNRB 2022, fiind organizată în premieră în România o nouă cupă monomarcă sub forma unui trofeu intitulat CLIO Rally5 Challenge România și care se dispută cu automobile identice Renault Clio specificație FIA conform Rally5.

   Organizatorul CLIO Rally5 Challenge România, George Grigorescu vine cu o experiență de peste 10 ani în organizarea cu succes a Cupei Dacia, adevărata rampă de lansare a majorității tinerelor talente din automobilismul sportiv în ultimul deceniu și adaugă în plus calitățile unui material de concurs cu adevărat performant: Renault Clio Rally5

   Un pas intermediar după Cupa Dacia, înainte de accesul în „liga mare”, CLIO Rally5 Challenge România reprezintă o treaptă necesară pentru definirea pregătirii tinerilor piloți și copiloți.

   Materialul de concurs mult mai performant și specificația modernă a mașinilor au crescut nu doar spectacolul sportiv cât și calitatea pilotajului, echipajele din CLIO Rally5 Challenge România fiind prezente constant pe podiumurile claselor și a grupelor unde sunt înscrise.

  • Doar 6 etape pentru 2022 în CLIO Rally5 Challenge România

   Fiind necesar un buget considerabil mai substanțial decât în cadrul altor cupe monomarcă, pentru ediția 2022 a CLIO Rally5 Challenge România s-a optat pentru organizarea a doar șase etape din totalul de opt al sezonului competițional.

   Practic, până la Raliul Iașului, cei patru concurenți înscriși, Constantin Tudose/ Găină Teodor Gabriel, Mihai Dumitrescu/ Bogdan Nițescu, Catherine Rădulescu/ Bogdan Minea și Radu Ionuț Zăbavă/A. Toderaș au efectuat doar trei etape, dintre care două de asfalt - Raliul Maramureșului și Raliul Argeșului, și una de macadam, Raliul Sibiului.

   „Este de apreciat efortul și perfomanța echipajului Constantin Tudose/ Teo Găină nu doar pentru ceve trei victorii clare, dar mai ales pentru perfotmanța și vetza de care au dat dovada în cadrul campinatului, a clasei și in clasamentul 2 Roți Motrice Față, cea mia bună performanță fiind clasarea pe cinci în cadrul Power Stage de la Raliul Sibliului” - George Grigorescu.

   Raliul Iașului 2022 care reprezintă și totodată al doilea macadam pentru echipajele acestui trofeu, va alinia la start un al cincilea echipaj, respectiv Artur Luca/ Nora Sabrina Camarda, dar consemnează în schimb absența echipajului clasat în prezent pe locul trei Ionuț Zăbavă/A. Toderaș.

   Desfășurat weekendul acesta între 2 și 4 septembrie, Raliul Iașului propune concurenților trei zile de concurs și un macadam recunoscut și apreciat pentru calitatea sa. Concurenții CLIO Rally5 Challenge România vor avea de parcurs un total de 9 probe de clasament care însumează o lungime totală de 134 km, dintr-un total de 415 km ai raliului.

Raliul începe vineri 2 septembrie la ora 13.00, o parte dintre probele speciale putând fi urmărite live pe /frasromania & Prima Sport

 

După trei etape disputate situația în calsament arată astfel:

Clasament General CLIO Rally5 Challenge România

 

Loc

Echipaj

Mașină

Et. 1

Et.2

Et.3

Total

1

Constantin Tudose/ Găină Teodor Gabriel

Clio Rally 5

15p*+4p (power stage**)+4 bonus: 23p

36+3(ps)+

4p.(bonus): 44p

36+3pc(ps)+ 4(p.bonus): 44p

111p

2

Mihai Dumitrescu/ Bogdan Nițescu

Clio Rally 5

12+4p (ps)+ 3p. (bonus): 19p

28,8+2(ps)+

4p.(bonus):

35,8p

28,8p+2p (ps)+ 4p (bonus): 34,8p

89,6p

3

Catherine Rădulescu/ Bogdan Minea

Clio Rally 5

7,5+1p.(ps)+4p. (bonus): 12,5p

25,2p+1p.(ps)

+4p (bonus): 30,2p

25,2p+ 1p (ps)+ 4p. (bonus):30,2

72,9

4

Radu Ionuț Zăbavă/A.Toderaș

Clio Rally 5

10,5+2p(ps)+4p. (bonus): 16,5p.

0

0

16,5

*se acorda ½ din punctaj, datorită scurtării raliului

**punctaj acordat conf regulament pentru 4 echipaje prezente la start

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri