Suntem pe Facebook

Punct final pentru ROTAC în 2022

Data: 09 Septembrie 2022 / Alte competitii

Sezonul 2022 din Campionatul Național de Time Attack ROTAC a ajuns la final odata cu runda cu numărul 5, aceasta fiind programată pentru weekendul 10 - 11 Septembrie.

Etapa a cincea se va desfășura pe circuitul MotorPark România, ROTAC revenind pe acest traseu ce a devenit o gazdă tradițională pentru campionat. Piloții vor avea de înfruntat 4,2 kilometri, aici punându-se accent pe viteză, deoarece traseul cu zonele sale largi de degajare este ceva mai permisiv la acest capitol față de Transilvania Motor Ring. În plus, concurenții vor merge din nou pe sensul arhicunoscut al pistei, cel in sensul acelor de ceasornic.

Chiar daca la majoritatea claselor tilurile de campion sunt fie o formalitate, fie deja decise matematic, ultima rundă de ROTAC aduce totuși două lupte incitante la clasele Pocket Rocket și Club PRO.

La Pocket Rocket, doar 5 puncte îi despart în acest moment pe primii 3 clasați, lider fiind Marius Ionică (VW Golf) cu 140 de puncte, urmat de Mihai Prună (VW Golf) și Cristian Deaconu (Honda Civic), aceștia din urmă fiind la egalitate. Nu trebuie scos din calcul nici Tudor Beștea (Honda Civic), cel ce a devenit deja campion la Super Sport, punctajul său la Pocket ROcket fiind în acest moment de 124 de puncte. 

Lupta de la Club PRO se dă în doi, Daniel Călin-Renault (Megane RS) și Valentin Crețu (Ford Focus RS), cei doi fiind despărțiți de doar 10 puncte în clasament.

Ultima etapă de ROTAC va beneficia și de transmisiuni live în data de 11 Septembrie, manșa de Super Lap respectiv cursa de sprint de la Pocket Rocket fiind difuzate pe canalul de Youtube Federația Română de Automobilism Sportiv și pe Facebook ROTAC, comentariul fiind asigurat de aceeiași Ștef Raita și Crisitna Lazăr.

ROTAC este sprijinit de Nankang Motorsport Europe, SRZ Powdercoating, TCM Tuning, Pro Detaling, TF Service, Racing Nick, Smart Driving Romania, fiind organizat în parteneriat cu MRT Motorsport, sub egida FRAS.

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri