Suntem pe Facebook

Women Rally și-a stabilit la Cluj-Napoca laureatele sezonului 2022

Data: 21 Septembrie 2022 / Alte competitii

În weekend-ul care a trecut, sub presiunea cronometrului, a emoțiilor și a ploii s-a desfășurat la Cluj-Napoca cea de-a treia etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2022Trofeul Castrol, clasa de mașini electrice powered by George, inovaṭie BCR. Cele 60 de participante au luat startul festiv pe 16 septembrie la Cluj-Arena cu încurajări primite din partea președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și a vicepreședintelui Federației Române de Automobilism Sportiv, Daniel Ungur. La linia de start s-au aliniat și ambasadoarele evenimentului: Alina Dumitru, Silvia Stroescu, Cristina Pîrv, Marilena Mladin și Beatrice Mercado.

Ambasadoarele onorifice, la linia de start

Alina Dumitru, singura campioană olimpică la judo a României și ambasador Women Rally, a decis să ia startul în ediția de anul acesta de la Cluj în calitate de concurentă. Alături de Beatrice Mercado, editor al revistei „Născut pentru Sport”, Alina a concurat la clasa mașinilor modificate.

„M-am simțit extraordinar, chiar dacă emoțiile ne-au dat puține bătăi de cap pe traseu. Totuși m-am bucurat că am avut parte de ele, pentru că îmi doream să retrăiesc emoțiile de competiție, chiar dacă acum nu erau cele de la campionatele de judo, ci de la volanul unei mașini de curse. Mulțumesc frumos organizatorilor pentru oportunitatea de a lua parte la acest eveniment deosebit, alături de atâtea doamne minunate. Le felicit pe toate pentru curajul de care au dat dovadă”, a declarat Alina Dumitru.

„Atât eu, cât și ambasadoarele, spunem, la unison: Women Rally, până acum, a fost DOAR lumea voastră, de acum, este şi lumea noastră. Mulțumim Laura Savu pentru poveste și tot respectul pentru cum o scrii: cu inima. Motiv pentru care vibrăm la fel!”, a spus și Beatrice Mercado.

De pe podiumurile internaționale ale gimnasticii artistice, la curbe cu scârțâit de roți și sprinturi pe circuit. Silvia Stroescu a fost fascinată de experiența trăită la Women Rally.

„Pe scurt, e vorba despre super adrenalină! Este o experiență inedită pe care mi-aș dori să o repet. Sincer, nu m-am gândit că pot trăi așa emoții la volanul unei mașini, dar îmi doresc să repet experiența. Mă bucur că am avut această oportunitate și mulțumesc tuturor celor care și-au dorit să fiu aici”, a afirmat Silvia Stroescu.

Cea mai valoroasă jucătoare de volei din istoria României a apăsat pedala de accelerație la “Raliul Frumuseții” de la Cluj. Cristina Pîrv a condus o mașină de deschidere la etapa Women Rally de la Cluj-Napoca.

„Sunt onorată că am participat la acest eveniment extraordinar, că m-am aflat la start printre atâtea femei valoroase. Am avut parte de adrenalină, la mine acasă, la Cluj. Nu a fost primul contact cu raliurile. Am avut onoarea în trecut să stau în dreapta lui Mihai Leu la o demonstrație și chiar și în Brazilia am mai testat, însă Women Rally chiar a fost o experiență unică. Vreau să îți mulțumesc Laurei Savu, atât pentru existența acestui concept, dar și pentru organizare. M-am simțit mereu în siguranță. Felicit participantele, toate sunteți campioane! Vă felicit pentru că v-ați dedicat timp pentru voi, pentru pasiunea voastră”, a spus Cristina Pîrv la finalul raliului.  

Aflată pentru prima dată în calitate de ambasador la eveniment, Marilena Mladin, președinte al Federației Ecvestre Române, susține că totul a fost la superlativ la etapa Women Rally de la Cluj-Napoca.

„M-am simțit extraordinar în compania fetelor și, deși am avut parte și de câțiva stropi de ploaie, atmosfera a fost una superbă și caldă. A fost o reală plăcere să particip la acest eveniment și cu siguranță voi urmări evoluția lui, poate chiar din spatele volanului pe viitor. Totul a fost la superlativ și mă bucur că am putut fi parte din această ediție de succes Women Rally care, pe lângă spectacolul oferit, are și o misiune atât de frumoasă, de a încuraja doamnele și domnișoarele să aibă încredere în abilitățile lor la volan”, a declarat Marilena Mladin.

Ediția din acest an s-a încheiat după cele două manșe de concurs într-o atmosferă festivă cu ocazia dineului care a avut loc sâmbătă seara la RMB Inter Auto, reprezentanța Mercedes-Benz din Cluj-Napoca. Au fost premiate cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase din cadrul Trofeului Castrol, totul într-o ceremonie a eleganței și a frumuseții. 

Iată cum arată clasamentele finale:

Clasament General (clasele 1-3)

  1. Locul 1 - Ioana Elena Berindei, Audi A5 Sportback
  2. Locul 2 - Izabella Gavrilă, Citroen C2
  3. Locul 3 – Mara Iosif, Mercedes Benz C 300

Podiumul clasei 1 (motoare până în 1600 cmc) 

  1. Locul 1 - Izabella Gavrilă, Citroen C2
  2. Locul 2 - Cristiana Danci, Seat Leon 
  3. Locul 3 - Andrada Munteanu, Ford Ka 

Podiumul clasei 2 (motoare între 1600 cmc și 2000 cmc) 

  1. Locul 1 - Anna Sandor, Ford Fiesta ST 2,0 l 
  2. Locul 2 - Cătălina Diac, Ford Fiesta 
  3. Locul 3 - Ramona Pop, Mazda 3

Podiumul clasei 3 (motoare peste 2000 cmc) 

  1. Locul 1 - Ioana Berindei, Audi A5 Sportback 
  2. Locul 2 - Mara Iosif, Mercedes Benz C 300
  3. Locul 3 - Mirela Bejnariu, Honda Civic 

Podiumul clasei 4 (mașini electrice) 

  1. Locul 1 - Rocsana Contraș, Dacia Spring
  2. Locul 2 - Cornelia Pleșoianu, Dacia Spring
  3. Locul 3 - Felicia Floarea, Dacia Spring 

Podiumul clasei 5 (mașini modificate sau piloți cu licență) 

  1. Locul 1 - Ligia Barbu, Renault Clio
  2. Locul 2 – Sidonia Andrei, BMW 120D
  3. Locul 3 – Angela Tehei, Renault Clio

„A fost o plăcere să concurez și să văd atâtea fete care devin din ce în ce mai competitive la volan. Anul 2021 mi-a adus titlul de campioană națională Women Rally! Am început acest an competitiv, cu locul 3 la clasa 3 la prima etapă desfășurată la Timișoara și locul 2 la aceeași clasa 3 la etapa a doua din București. Într-un final, acasă, la Cluj, la sfârșit de campionat, am câstigat mult doritul loc 1 atât la clasa cât și la general. Women Rally nu e doar o competiție, e locul unde îți dezvolți încrederea în sine la volan și îți faci prieteni noi, într-o comunitate atât de frumoasă și oameni speciali sufletului meu, creată de Laura Savu”, a declarat câstigătoarea etapei, Ioana Berindei.

Informații despre concurente și imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de facebook a campionatului. Regulamentul poate fi consultat pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Organizat de Asociaṭia Clubul Sportiv Women in Motorsport și Clubul Sportiv Savu RacingCampionatul Național Women Rally - Bosch Car Service îmbină testele cronometrate de îndemânare  la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtășește pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuiela șosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Național Women Rally 2022 a fost susținut de Bosch Car Service.

Etapa a III-a Cluj-Napoca (16-17 septembrie 2022) a Campionatului Național Women Rally – Bosch CarService 2022, Trofeul Castrol, a fost susținută de Castrol Romania, clasa de mașini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, inovaṭie BCR. Cea de a treia etapă Women Rally a fost organizată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeṭean Cluj.

Parteneri gold: RMB Inter Auto, Pirelli, Parsa Beauty, Gerovital – Doctor în frumuseṭe, Double Tree byHilton, VIVO! Cluj-Napoca.

Parteneri silver: AEA Medical, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Memo10,San Benedetto, Corny, Brandocracy, Sigemo, Prestige Flame.

Parteneri: Cluj Arena, DJST Cluj.

Parteneri media: Radio Romania Cluj, ViaClujTV, RallyMax, Autoştiri.ro, Autorally, FanRally.ro,GP24.ro, 24auto.ro, Faclia, FireWeb, 24auto.ro, Revista Născut pentru Sport, Bunzac Media, Fabian RobertPhotography.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri