Raliul Argesului

Pitesti, 26 iun. - 27 iun. 2020
www.raliulargesului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

BCR Leasing RT se pregateste intens pentru macadamul de la Arad

Data: 26 Aprilie 2014 / Raliuri
25 aprilie 2014  – BCR Leasing Rally Team se află în toiul pregătirilor pentru prima etapă de macadam din acest sezon, Raliul Aradului. Sportivii au început antrenamentele fizice, iar mașinile se află în faza finală a pregătirilor ce include și testele de macadam pe care BCR Leasing Rally Team le-a organizat în săptămâna 21-25 aprilie. După această sesiune vor urma retușurile finale, ultimele reglaje pentru trecerea de la asfalt la macadam. „BCR Leasing Rally Team a avut performanţe bune la Arad astfel că avem deja un reper pe care ne.am propus să-l atingem și chiar să-l depășim. Sperăm ca șansa să fie de partea noastră la Arad, să nu mai avem parte de niciun abandon, iar echipajele noastre să obţină puncte pe măsura talentului și a performanţelor lor.” – Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.
 
Chiar dacă problemele tehnice cu care s-au confruntat la Brașov i-au privat de posibilitatea de a face testele de macadam, premergătoare etapei de la Arad, Edwin Keleti și Botond Csomortani își păstrează optimismul în ceea ce privește evoluţia lor la această etapă: „Privim cu mult interes către cursa de la Arad, primul contact cu Ford Fiesta pe macadam. Din păcate, se pare că nu vom apuca să facem o sesiune de teste pentru că încă nu s-au întors componentele mașinii trimise la M-Sport pentru verificare. În această situaţie, handicapul necunoașterii mașinii pe această suprafaţă va fi foarte mare. Nu ne rămâne decât să o descoperim pe repede-înainte, la shakedown! Mulţumesc partenerilor noștri, BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 prin Star Lubricants, Pirelli si Colina Motorsport, pentru susţinerea pe care ne-o acordă și în acest sezon!” - Edwin Keleti.
 
Gergo Szabo și copilotul său, Karoly Borbely, vor lua startul la volanul aceluiași Mitsubishi Lancer Evo X R4 de grupa N / clasa 2, cu dorinţa de a continua ritmul bun pe care l-au avut la Brașov, însă cu mai mult noroc de această dată. „Raliul Aradului este o etapă care ne place și așteptăm cu nerăbdare să luăm startul, mai ales după o pauză atât de lungă. Aradul este un raliu care, aparent, este ușor, dar nu este deloc așa; sunt foarte multe capcane și atât mașina, cât și echipajul trebuie să fie foarte bine pregătiţi. Probele sunt tehnice și de mare viteză, astfel că va conta foarte mult relaţia pilot-copilot, încrederea în dictare va cântări mult. Ne dorim să recuperăm din punctele pierdute prin abandonul de la Brașov și să adunăm cat mai multe puncte pentru echipă.” – a declarat Gergo Szabo.
 
După o primă etapă în care s-au clasat pe prima treaptă a podiumului clasei 11, aducând astfel și puncte importante pentru BCR Leasing Rally Team, Sorin Badea & Florin Dorca speră să aibă o evoluţie la fel de frumoasă și la Arad: „Mă aflu în faţa unei noi provocări interesante, Raliul Aradului 2014 - un raliu care desi se afla la a 6-a ediţie - este pentru mine un raliu nou, un traseu nou – ceea ce, evident, mă va solicita și mă va motiva suplimentar. Mașina de concurs - Mitsubishi Lancer Evo 7 pregătită pentru Clasa 11 (Grupa H)-  a fost „convertită” de echipa tehnica de la Colina Motorsport la setup-ul de macadam, a primit un motor nou și un upgrade la cutia de viteze, împreună cu o revizie generală, ceea ce creează toate premisele unei creșteri sensibile a performanţei mașinii. 
 
Cu 2 săptămâni înainte de startul cursei, eu și partenerul meu, copilotul Florin Dorca, am intrat în faza de pregătire fizică specifică intensivă, cu antrenamente zilnice în sala de fitness și piscină, în așa fel încât la startul cursei să fim în cea mai bună formă fizică posibilă.
 
După rezultatul foarte bun obţinut la prima etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop al României, când ne-am adjudecat Locul I la clasa 11, ne-am propus să reedităm succesul de la Brașov tot cu cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasă, de această dată însă, pe macadam – suprafaţa mea favorită. Avem în obiectiv și o clasare superioară în Top 10  General al competiţei arădene; ne propunem deci să marcăm puncte eligibile pentru BCR Leasing Rally Team în competiţia echipelor. Vom profita de testele de macadam pentru a ne adapta la noile calităţi și exigenţe ale mașinii de concurs și vom face ajustările finale pentru a obţine un set-up cât mai bun pentru cursa de la Arad.”– a declarat Sorin Badea.
 
Adrian Teslovan &Cseh Vajk Imre, reprezentaţii echipei în Cupa Dacia Logan, își păstrează entuziasmul cu care au început sezonul: “Abia așteptăm acest raliu ca, de altfel, fiecare etapă din campionat, pentru că ne bucurăm intens de fiecare kilometru de probă specială. Sperăm să terminăm cu bine această etapă și să contribuim cu cât mai multe puncte la succesul echipei BCR Leasing Rally Team. Nu în ultimul rând, dorim să le mulţumim partenerilor echipajului nostru fără de care nu am vorbi astăzi despre astfel de lucruri: BCR Leasing, Colina Motorsport, Pigna, Hofigal, Autocar, Defi, Kristal Glam Club, Djili Soy, NHS, Prodia.” – Adrian Teslovan.
 
BCR Leasing Rally Team este susţinută în 2014 de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Colina Motorsport, Pirelli, Dolce Sport, Energobit, Veteco, Frontline Combo, Defi, Pigna, Biosafe, Kristal Glamclub, Autocar Service.
 
Raliul Aradului, care va avea loc în perioada 9-10 mai 2014, este a doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri 2014, fiind prima cursă pe macadam din acest sezon. Concurenţii vor avea de parcurs opt probe speciale pe o lungime de 98.84 km., lungimea totală a raliului fiind de 401.3 km.
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri