CNRB - Raliul Perla Harghitei

Odorheiu Secuiesc, 07 mai - 08 mai 2021
www.raliulharghitei.ro


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Power Stage și Rally 2, în premieră naţională la Tess Rally 45 Pro-X

Data: 15 Martie 2016 / Raliuri

 A mai rămas puţin timp până la debutul ediţiei 2016 a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, gazda prin tradiţie a etapei inaugurale urmând să fie Brașovul și împrejurimile sale. Tess Rally 45 Pro-X este programat în weekendul 25-27 martie și reprezintă "scena" pe care vor fi prezentate echipajele și mașinile ce vor face spectacol în acest sezon al campionatului intern. Totodată, Raliul Brașovului este locul unde concurenţii se vor lupta în premieră pentru punctele bonus de pe Power Stage dar și gazda primei etape a noii competiţii, Rally 2.


                    Manu Mihalache / Janos Soos (Mitsubishi Lancer EVO IX) la Tess Rally 44 (Foto: Rally Cow)

Noul regulament al campionatului introduce acordarea de puncte adiţionale conform clasamentului de pe ultima proba specială a raliului, denumită Power Stage, după modelul din Campionatul Mondial de Raliuri. La Tess Rally 45 Pro-X, Power Stage va fi PS8, desfășurată între Poiana Brașov și Brașov. Cei mai rapizi trei piloţi ai acestei probe vor primi, 3,2, respectiv, 1 punct, care se vor adăuga la punctele obţinute în urma clasamentului final. Rolul de Power Stage va aduce un plus de interes celebrei speciale desfășurate pe Drumul Poienii. Prima mașină va lua startul pe PS8 duminică, 27 martie, la ora 09:54.

Tess Rally 45 Pro-X reprezintă și debutul noului Campionat Naţional de Rally 2. Această întrecere vine în completarea raliurilor și se dorește a fi o rampă de lansare pentru tinerele talente dar și locul unde pot concura cei care nu au bugete suficiente pentru un sezon întreg de raliuri. Etapele din Rally 2 se vor desfășura concomitent cu cele din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop însă doar în prima zi de concurs, pe o parte din traseele acestora. Cele 6 probele speciale ale rundei de Rally 2 de la Brașov însumează 58,77 km, cu puţin mai mult de jumătate din etapă de raliu.

Raliul Brașovului debutează vineri, 25 martie, cu startul festiv și prezentarea echipajelor ce va avea loc în Piaţa Sfatului începând cu orele 20:00. Sâmbătă, 26 martie, este programată prima zi de concurs, ce include binecunoscutele probe speciale din jurul Brașovului și din judeţul învecinat Prahova (Pârâul Rece, Râșnov, Babarunca/Cheia). Finalul zilei de sâmbătă este dat de desfășurarea superspecialei Brașov Rally Show care va avea loc în centrul orașului. Dimineaţa zilei de duminică, 27 martie, propune încă două probe speciale, ultima fiind "proba regină" Poiana.  

Înscrierile concurenţilor pentru Tess Rally Pro-X sunt deschise până joi, 17 martie (taxa normală), respectiv până miercuri, 23 martie (taxa majorată).


                    Adrian Raspopa / Cosmin Diacu (Citroen DS3 R3 T) la Tess Rally 44 (Foto: Rally Cow)

Tess Rally 45 Pro-X este organizat de Auto Blic cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Partener oficial al evenimentului este Pro-X iar parteneri principali sunt Tess Brașov, distribuitor Volkswagen și Audi, și Lubexpert, importator și distribuitor Mobil 1 în România. Parteneri: Hotel Aro Palace, Comprest Brașov, Silnef Security, Selgros Cash&Carry, Pell Collection. Partener tehnic este Cyclon Brașov.

Tess Rally 45 PRO-X nu se poate desfășura fără sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Brașov și Prahova, R.A.T. Brașov, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Brașov și Prahova, a Grupării de Jandarmi Mobile Brașov și a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

Găzduit de Coresi Shopping Resort. Parteneri media: Kiss FM și autorally.ro.

Program Tess Rally 45 Pro-X:

Vineri 25.03.2016

12:00 - Shakedown Tărlungeni - Budila (DJ103B)
20:00 - Start festiv / prezentarea echipajelor - Piaţa Sfatului Brașov

Sâmbătă 26.03.2016
09:51 - PS1 Pârâul Rece 1
10:20 - PS2 Râșnov 1
12:33 - PS3 Râșnov 2
13:43 - PS4 Babarunca
16:19 - PS5 Cheia
18:25 - PS6 SS Brașov Rally Show

Duminică 27.03.2016
09:11 - PS7 Pârâul Rece
09:54 - PS8 Poiana Brașov (Power Stage)
12:30 - Festivitate de premiere - Coresi Shopping Resort

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri