CNRB/CNRBM - Raliul Sibiului (1,2)

Sibiu, 15 iul. - 16 iul. 2022
www.raliul-sibiului.ro/


  Suntem pe Facebook

Toţi cei care decid să își urmărească visul dau dovadă de curaj

Data: 19 Martie 2016 / Raliuri

Acesta este motto-ul Cristianei Oprea, tânăra arhitectă care va debuta ca pilot în CNRD la Tess Rally ediţia 45, în cadrul singurului echipaj feminin românesc care activează în prezent în motorsportul autohton.

Din pasiunea pentru mașini, locuri frumoase și fotografie s-a născut Emoticar, blogul Cristianei despre mașini cu poveste, care propune un alt fel de a scrie despre lumea auto, născut din nevoia unei lecturi atractive și prietenoase, inpirată din lifestyle și fashion. A simţit însă că vrea mai mult și, în 2015, a decis să intre în lumea curselor. A debutat în calitate de copilot al lui George Grigorescu, la Transilvania Rally, pentru ca mai apoi, participarea cu o Dacia Logan la Marele Premiu al Orașului Brașov să-i deschidă apetitul pentru a trece definitiv la volanul unei mașini de curse.

Cum a ajuns o fată de 24 de ani să concureze în această lume a bărbaţilor ne spune chiar ea: “Pentru mine, motorsportul a devenit o provocare în momentul în care mi-am dat seama că nu este vorba atât despre un efort fizic, cât despre un alt fel de concentrare. Indiferent cât de stăpân ești pe tine în viaţa profesională, automobilismul îţi impune să începi de la zero și să înveţi un alt fel de control și de abordare. Descoperirea mindset-ului de cursă a fost un moment unic în încercarea mea de a-mi extinde limitele pentru a atinge performanţa în tot ceea ce fac.”

Acum a sosit și momentul primei încercări în calitate de pilot în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2016. În ceea ce privește obiectivele setate pentru Tess Rally, Cristiana și-a propus să se acomodeze cu ritmul competiţiei în noua sa postură și să ajungă cu bine la finalul raliului. „Sunt extrem de încântată să particip în cadrul Cupei Dacia alături de mulţi alţi debutanţi. Cred că singura competiţie va fi cu mine însămi. La această întrecere principala mea prioritate este abordarea corectă a traselor și adaptarea ritmului la experienţa pe care am acumulat-o până acum. Este un prim pas pe un drum lung și este extrem de important să îl facem așa cum se cuvine. În plus, îmi doresc foarte tare ca prin această participare să inspirăm și alte femei să își urmeze pasiunea și sper că o urmare a acestei participări va fi și construirea unor colaborări cu branduri care îmi împărtășesc viziunea.”

Raluca Magdaș, copilotul Cristianei, este și ea entuziasmată de participarea la Tess Rally  2016: „După apariţii sporadice la start în ultimele două sezoane, mă bucur să revin în dreapta încă de la prima etapă a noului sezon. Sunt încântată că voi face parte dintr-un echipaj 100% feminin și sper să ne acomodam repede una cu cealaltă, să reușim să creștem ritmul de la o probă la alta și să ajungem cu bine la finalul raliului.”

Prin motorsport Cristiana își dorește să promoveze și conducerea defensivă și educaţia rutieră corectă. De aceea va povesti în timp real experienţele echipajului 401 pe Emoticar.ro într-un Jurnal de Pilot, cu o voce feminină, autentică, în presa auto românească.

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri