WRC: Tet Rally Latvia

Letonia, 18 iul. - 21 iul. 2024


  Suntem pe Facebook

Simone Tempestini este campionul mondial Junior WRC!

Data: 02 Octombrie 2016 / World Rally Championship

Cu o etapa ramasa de disputat din actualul sezon, Simone Tempestini a devenit matematic campion mondial in Junior WRC. Tanarul pilot Napoca Rally Academy a facut o cursa strategica in Turul Corsicii, locul 4 obtinut fiindu-i suficient pentru asigurarea titlului mondial.

Inainte de etapa franceza, Simone Tempestini castigase rundele din Portugalia, Polonia si Germania, cel mai "slab" rezultat fiind locul 2 obtinut in Finlanda. Avansul de 37 de puncte in fata principalului rival la titlul Junior WRC, Ole-Christian Veiby, il facea pe juniorul Tempestini sa spere la transarea campionatului chiar in Franta. Problemele intampinate de norvegianul Vaiby in Turul Corsici l-au facut pe Simone abordeze prudent raliul fara a-si asuma riscuri prea mari. Etapa a fost castigata de francezul Laurent Pellier.

Dublu campion national de raliuri al Romaniei, Simone Tempestini isi trece numele intr-o lista selecta a campionilor JWRC, acolo unde se afla Sebastien Loeb, Sebastien Ogier, Dani Sordo, Martin Prokop, Craig Breen sau Elfyn Evans. Premiul castigarii campionatului mondial dedicat juniorilor il reprezinta un program de sase etape in WRC-2 la volanul unui Citroen DS3 R5.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri