Transilvania Rally

Cluj-Napoca, 27 sep. - 28 sep. 2019
www.transilvaniarally.ro


  Clasamente 2019
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Simone Tempestini a început sezonul cu o victorie în Raliul Brașovului

Data: 27 Martie 2018 / Raliuri

Sezonul 2018 din Campionatul Național de Raliu a debutat în weekend-ul 23-25 martie cu Tess Rally – Raliul Brașovului, iar Simone Tempestini a fost cel mai rapid în raliul de la poalele Tâmpei. Pilotul Napoca Rally Academy s-a impus pentru a patra oară consecutiv în Raliul Brașovului

După ce vineri shakedown-ul de pe Valea Cetății, Râșnov, s-a desfășurat în veritabile condiții de iarnă, cu zăpadă pe asfalt și ninsoare continuă, sâmbătă ninsoarea a încetat, probele transformându-se într-un amalgam de asfalt ud, zone cu multă apă provenită de la topirea zăpezii de pe marginea drumului și zone cu asfalt uscat. Duminică a fost o zi cu soare, însă startul matinal (7:48 ) pe cea mai lungă probă specială din raliu, PS 6 Babarunca 27,60 km, a făcut ca aproape întreaga suprafață de rulare să fie extrem de alunecoasă, din pricina poleiului și a temperaturii scăzute de -7 C.

Simone Tempestini și Sergiu Itu, noul său copilot, au stabilit timpul de referință pe cinci dintre cele 10 probe speciale ale Raliului Brașovului, printre acestea numărându-se Babarunca și Brașov Rally Show, speciala din centrul orașului.

Cum s-a comportat Citroen DS3 R5 de-a lungul raliului?

Testele și shakedown-ul ne-au ajutat să facem setările potrivite, iar de la prima urcare pe Poiană ne-am dat seama că putem lupta pentru câștigarea raliului.

Brașovul are probe speciale cunoscute, însă este foarte imprevizibil din pricina schimbărilor de aderență. A fost Babarunca din acest an precum o probă din Raliul Monte-Carlo?

Condițiile au fost foarte asemănătoare cu cele de la Monte-Carlo. Pe Babarunca, în multe locuri, chiar dacă era asfalt uscat, mașina echipată cu slick-uri, compoziție moale, aluneca foarte mult și asta pentru că era prezentă în cantitate mare acea clorură de calciu folosită pentru dezghețarea rapidă a străzilor. Mix temperatură scăzută -7 grade C + clorură de calciu = suprafață foarte, foarte alunecoasă.

Ce urmează pentru voi până în luna mai, când se va concura în Transilvania Rally, etapa de la Cluj-Napoca?

Săptămâna viitoare vom merge în Corsica să facem recunoașterile pentru raliul din WRC. Astfel, vom fi la curent cu noile probe și voi fi pregătit în eventualitatea în care la anul voi concura în „Tour de Corse”. În plus, este un bun prilej de a-mi consolida relația cu Sergiu Itu, copilotul alături de care am început să concurez în acest sezon. Iar înainte de Raliul Portugaliei vom merge și la o sesiune de teste cu Citroen C3 R5.

Clasament general Raliul Brasovului

1. Simone Tempestini/Sergiu Itu 1h12min45sec

2. Bogdan Marișca/Sebastian Itu +1min05sec

3. Valentin Porcișteanu/Dan Dobre +4min31sec

4. Manu Mihalache/Jancsi Soos +4min48sec

5. Titi Aur/Silviu Moraru +7min51sec

 

Comunicat de presă

 

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri