Rally Italy (va fi reprogramat)

Italia, 04 iun. - 07 iun. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Tour de Corse: Ogier conduce la finalul primei zile, Loeb a abandonat

Data: 06 Aprilie 2018 / World Rally Championship

Sebastien Ogier a dominat prima zi din Tour de Corse, castigand trei din cele patru probe programate. Campionul WRC din ultimii cinci ani are un avans de 33.6 secunde in fata lui Thierry Neuville si de 38.7 secunde in fata lui Kris Meeke. Sansele lui Sebastien Loeb la un rezultat bun s-au naruit pe cea de-a doua spaciala, cand a iesit in decor, ramanand blocat intr-un sant de pe margine. 


                                                                                  Foto: Jaanus Ree

Cea de-a patra etapa a Campionatului Mondial de Raliuri este gazduita de insula franceza Corsica, cu ale sale trasee (de asfalt) virajate. Prima zi a programat o dubla trecere pe doua probe, una mai lunga, de 49 km, iar cealalta mai scurta, de 13.5 km. Primul la start, Sebastien Ogier (Ford Fiesta WRC) a atacat inca de la inceput, castigand prima speciala. Doar compatriotul sau, Sebastien Loeb (Citroen C3 WRC), a reusit sa ajunga la finalul probei cu un handicap mai mic de 10 secunde.


                                                               Foto: M.BRallypictureartE.D

Legendarul Loeb venea in Corsica din postura de favorit la podium, dupa un parcurs foarte bun in runda precedenta din Mexic. Din pacate, multiplul campion mondial a iesit in decor pe a doua proba, la doar jumatate de km de start. Loeb a intrat tare intr-un viraj de stanga iar masina a cazut intr-un sant mare de pe margine. Desi s-a incercat repunerea ei pe traseul cu ajutorul suporterilor, acest lucru nu a fost posibil. Asadar, Loeb a abandonat, dar a confirmat ca va reveni in ziua secunda "doar pentru distractie". 

Speciala secunda a fost castigata tot de Ogier, pilotul M-Sport avand la trecerea prin parcul de service un avans de 21.1 secunde in fata lui Kris Meeke (Citroen C3 WRC). Ceilalti doi clasati erau foarte apropiati, Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) fiind la 2.3 secunde in urma lui Meeke si 1.7 secunde in fata lui Ott Tanak (Toyota Yaris WRC). Ogier a facut "3 din 3" pe a doua parcurgere a specialei lungi, marindu-si avansul cu inca 12.6 secunde, in timp ce Neuville reusea sa il devanseze pe Meeke. Esapekka Lappi (Toyota Yaris WRC) a obtinut prima victorie de proba din acest raliu pe PS4 si a urcat pe a cincea pozitie a clasamentului general, in urma colegului Ott Tanak. Estonianul are de recuperat 5.5 secunde pentru a-l ajunge pe Meeke, cel care ramane peste noapte pe pozitie de podium. Neuville nu s-a indepartat foarte mult de Meeke, intre ei fiind 5.1 secunde, iar Ogier ramane lider cu un avans considerabil, de 33.6 secunde.

Sambata este cea mai lunga zi a raliului francez, concurentii urmand sa parcurga sase probe speciale ce insumeaza 137 km.

Clasament general Tour de Corse dupa PS4:

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri