CNRB, CNRB/A: Raliul Clujului

Cluj-Napoca, 22 iun. - 23 iun. 2024
www.raliulclujului.ro/

>


  Suntem pe Facebook

Noi povești cu mașini legendare se vor scrie la Sibiu Rally Romania în 2019

Data: 26 Noiembrie 2018 / Raliuri

Mașinile cu poveste vor reveni și în 2019 pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Sibiu Rally Romania, cea de-a 5 ediție a competiției dedicată vehiculelor de epocă, se va deesfășura în perioada 15 – 17 august 2019.

Cu un traseu spectaculos care a inclus și celebrul Transgărășan, Sibiu Rally Romania s-a remarcat încă o dată la nivel internațional, raportul oficial al reprezentatului Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) fiind unul care va duce, cel mai probabil, la includerea evenimentului în calendarul internațional FIVA și în 2019.

“Împreună cu Retromobil Club România am reușit să organizăm o etapă cu o numeroasă participare străină și cu multe modele speciale la start. Sunt bucuros că Marek Gacek, observatorul FIVA din Polonia, ne-a înmânat un premiu special și că raportul său a fost unul pozitiv după evenimentul din luna august. Toate aceste lucruri ne obligă să pregătim și mai bine evenimentul din 2019. Sunt sigur că vom fi și anul viitor în același calendar cu etape precum Mille Miglia sau Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Cu ajutorul Retromobil Club România am reușit să organizăm încă o dată o etapă de top în lumea competițiilor de regularitate”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Romania.

Anul viitor, Sibiu Rally Romania se va desfășura în perioada 15 – 17 august, iar obiectivele principale sunt de a atrage și mai multe echipaje străine la start și de a oferi participanților din România o experiență unică. “Anul acesta am avut mai multe colaborări cu cluburi prestigioase din Europa și vrem să-i atragem la Sibiu în 2019. Frumusețea orașului și renumele Transfăgărășanului sunt ingredientele care ne vor ajută să promovăm și mai mult Sibiul la nivel internațional”, a continuat Sorin Itu.

Ediția din 2019 a Sibiu Rally Romania vine cu o serie de noutăți, atât în ceea ce privește traseul, cât și în ceea ce privește unele evenimete conexe care vor crește gradul de mediatizare și care vor face și mai interesantă etapa de la Sibiu. În afara competiției de regularitate dedicată mașinilor clasice, în 2019 la Sibiu Rally Romania se vor întrece din nou și masinile electrice, mașinile de competiție și vehiculele din categoria Youngtimer.

“Desigur, Transfăgărășanul, cel mai spectaculos din România, va rămâne în program, dar am descoperit și o serie de locuri noi care vor condimenta traseul raliului. Pregătim și multe alte surprize care vor fi anunțate pe parcurs, dar pot să spun de pe acum că vor fi mai multe evenimente conexe care să atragă și mai mulți spectatori în Piața Mare, dar și pe traseu. Aș vrea să le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au fost alături de noi”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Romania.

Sibiu Rally Romania 2018 s-a desfășurat în perioada 16 – 18 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Sibiu Rally Romania 2018 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: JEEP prin Auto Italia, vinurile Gorgandin, Tissot, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Club Liquid.

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri