WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Elfyn Evans conduce Raliul Corsicii la finalul zilei de vineri

Data: 29 Martie 2019 / World Rally Championship

La finalul PS6, ultima speciala a zilei, Ott Tanak era lider al Raliului Corsicii, devansandu-l cu 5 secunde pe Elfyn Evans. Insa oficialii l-au readus pe Evans in fruntea etapei franceze dupa ce au vazut in filmarile on board ca galezul a fost incetinit de Kris Meeke. In acest conditii, pilotul M-Sport are un avand de 4.5 secunde in fata lui Tanak la finalul zilei de vineri. 

Prima zi a celei de-a patra etape WRC a programat 6 probe speciale, fara trecere prin parc de service la jumatatea zilei. Elfyn Evans avea 4.5 secunde in fata lui Ott Tanak inainte de ultima proba insa a fost incetinit dupa ce l-a prins din urma pe Kris Meeke, care mergea pe pana. Evans cazuse pe a treia pozitie, incheind PS6 la 11 secunde in urma lui Tanak. Urmarind filmarile, oficialii au decis acordarea lui Evans al aceluiasi timp pe care l-a avut Tanak, asa ca cei doi raman desparitit de 4.5 secunde inaintea zilei de sambata. Acestia s-au duelat pe parcursul intregii zilei, Evans conducand initial, Tanak ajungand pe prima pozitie la mijlocul zilei iar Evans redevenind lider dupa-amiaza. 

Thierry Neuville incheie ziua pe a trea pozitie, la 5.3 secunde in urma lui Tanak si la 16.3 secunde in fata colegului din cadrul echipei Hyundai, Dani Sordo. Acesta din urma a fost al treilea in prima parte a zilei dar a cazut o pozitie dupa-amiaza. Pe al cincelea loc gasim cel de-al doilea Ford Fiesta, pilotat de Teemu Suninen, in timp ce Sebastien Ogier este doar al saselea. Campionul en-titre a pierdut mai mult de 10 secunde pe prima proba a raliului, in urma unei rasuciri, si s-a chinuit cu probleme de subvirare toata ziua. El ocupa a sasea pozitie doar pentru ca a profitat de problemele altora. Esapekka Lappi, al doilea pilot Citroen, este al saptelea, plangandu-se si el de comportamentul masinii Citroen. Si Sebastien Loeb a avut probleme pe prima speciala, rupand suspensia, asa ca ocupa momentan doar a opta pozitie. 

Simone Tempestini si Sergiu Itu au luat startul in Corsica la prima etapa WRC 2 din acest an. Din pacate, romanii au abandonat in urma PS3, dupa probleme ale unui brat si a unui disc de frana. Eric Camilli conduce aceasta categorie, avand 20 de secunde in fata lui Yoann Bonato. Tara noastra este reprezentata in Corsica si in cadrul Junior WRC. Raul Badiu si Gabriel Lazar incheie ziua pe cea de-a saptea pozitie. Ei s-au aflat la mijlocul zilei pe 4, insa o pana pe care au avut-o pe PS4 i-a facut sa piarda timp si sa abordeze mai precaut ultimele speciala, avand o singura rezerva.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri