WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Neuville, lider surpriza in Corsica inaintea zilei finale

Data: 30 Martie 2019 / World Rally Championship

Dupa ce Ott Tanak si Elfyn Evans s-au duelat pe parcursul a 11 probe pentru prima pozitie a Raliului Corsicii, Thierry Neuville trece in frunte in urma disputarii celei de-a 12. Belgianul de la Hyundai incheie cea mai lunga zi a sezonului WRC cu un avans de 4.5 secunde in fata lui Elfyn Evans in clasamentul general, in timp ce Sebastien Ogier a urcat pe a treia pozitie.

Neuville a fost cel mai rapid pe ultima proba de sambata, Castagniccia 2 (47.18 km), trecand la conducere. Evans era lider inainte de aceasta speciala-maraton, cu un avans de 11.5 secunde in fata lui Thierry Neuville, dupa ce Ott Tanak a fost nevoit sa opreasca pe PS11 pentru a schimba o roata pe pana.

Asadar, raliul francez se va decide pe ultimele doua probe de duminica, primii doi clasati fiind separati de doar 4.5 secunde. Mecanicii Citroen au facut tot posibilul pentru a imbunatati comportamentul masinii lui Sebastien Ogier iar rezultatele s-au vazut. Desi ritmul sau nu s-a comparat cu cel al primilor clasati, Ogier a urcat pe parcursul zilei de pe a sasea pana pe a treia pozitie a clasamentului, la peste 40 de secunde in urma lui Neuville. 

Doar 5.1 secunde il separa pe Dani Sordo de o pozitie de podium si ramane de vazut daca maine va putea sa revina in fata campionului en titre. Teemu Suninen este clasat al cincelea, avand 22.4 secunde in fata lui Ott Tanak. Esapekka Lappi este doar al saptelea, in fata lui Sebastien Loeb si a lui Kris Meeke.

Simone Tempestini si Sergiu Itu au revenit in ziua secunda a raliului dupa abandonul de vineri. Cei doi ocupa a 13-a pozitie a clasamentului WRC 2 si au profitat de probele ramase pentru a se acomoda cu noua masina, un Hyundai i20 R5. Celalalt echipaj romanesc, Raul Badiu si Gabriel Lazar, sunt pe a opta pozitie in clasamentul Junior WRC.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri