CNVCT - Trofeul Gutai

Baia Mare, 29 aug. - 30 aug. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Trofeul SERUS Rasnov: Lucien Hora a obtinut cel mai bun timp al antrenamentelor

Data: 06 Aprilie 2019 / Coasta

Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop si-a desfasurat astazi prima zi a sezonului 2019. Vremea buna, numarul mare de concurenti si dorul de motorsport au atras foarte multi spectatori in ziua intai a etapei de debut, Trofeul SERUS Rasnov. Revenit in campionat, Lucien Hora (Lola B99/50) a obtinut cel mai bun timp al antrenamentelor cronometrate, fiind mai rapid cu aproape o secunda decat cel de-al doilea clasat, Lucian Radut (Mitsubishi Lancer Evolution). Al treilea rezultat al zilei i-a revenit lui Emil Nestor (Norma 1720 FC).


                                                                                 Foto: Rally Cow

Ziua de sambata a Trofeului SERUS Rasnov a programat cinci urcari, trei de recunoasteri si doua de antrenamente cronomatrate. Lucian Radut a fost cel mai rapid concurent atat in recunoasteri cat si in prima mansa de antrenamente. El chiar si-a imbunatatit timpul cu 0.4 secunde pe urcarea secunda de antrenamente, insa Lucien Hora a dat lovitura de gratie pe final. Se pare ca readaptarea la masina si traseu s-a intamplat foarte repede pentru Hora, care a oprit cronometrul la 1:51,131, si care este primul favorit la castigarea acestei etape in conditiile in care conditiile meteo nu se vor modifica. Radut ramane cu cel mai bun timp al categoriei E2 / 3000.

Al treilea timp al antrenamentelor vine dintr-o a treia categorie, a prototipurilor. Emil Nestor (Norma 1720 FC) a ajuns la finish cu 4,114 secunde mai tarziu decat Hora. Cel mai rapid pilot de la GT, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo), s-a clasat al patrulea in clasamentul OPEN, fiind urmat de Silviu Dumitrescu (Osella PA21/E2) si Calin Fagadar (Mitsubishi Lancer Evo IX). La volanul Daciei STCC, Costi Stratnic a ocupat a saptea pozitie a clasamentului general, devansandu-l pe Marian Nica si al sau Audi R8.

Pentru ca traseul de pe Valea Cetatii le da posibilitatea sa testeze in conditii de concurs, la Trofeul SERUS Rasnov participa mai multi piloti din campionatul de raliuri printre care Vali Porcisteanu, Titi Aur si Dan Girtofan. Cu o masina noua, un Citroen C5 R5, Porcisteanu s-a clasat al noualea la OPEN si primul in categoria S20. La volanul unui Radical SR4, Dani Otil a obtinut ultimul loc al top 10 OPEN.


                                                                                 Foto: Rally Cow

Calin Manitiu (Subaru Impreza N12) a avut cel mai bun timp al grupei N in timp ce clasamentul grupei A este condus de Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Lancer Evo VII). Andrei Serban (Skoda Fabia) l-a invins pe Bogdan Rusea (Renault Megane) la E2 / -2000 iar cel mai bun timp al antrenamentelor in categoria E2 / -3000 i-a revenit lui Emil Ghinea (Renault Clio V6 Trophy). Catalin Cedric Ghigea (Alfa Romeo Alfetta GTV) a inceput sezonul in acelasi fel in care l-a terminat pe cel precedent, adica in fruntea istoricelor. Trebuie mentionat faptul ca Bogdan Cuzma nu a participat in cadrul antrenamentelor din cauza unei probleme tehnice.

Cea mai importanta zi a Trofeului SERUS Rasnov se va desfasura duminica, cand sunt programate inca doua manse de recunoasteri si cele doua urcari de concurs, prima avand programat startul la 13:00 iar cea de-a doua la 15:30.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri