WRC: Safari Rally Kenya

Kenya, 22 iun. - 25 iun. 2023
www.safarirally.co.ke


  Suntem pe Facebook

Neuville l-a devansat pe Tanak pe ultima speciala de vineri si conduce Raliul Argentinei

Data: 27 Aprilie 2019 / World Rally Championship

Thierry Neuville este liderul Raliului Argentinei la finalul zilei de vineri. Belgianul "i-a furat" prima pozitie lui Ott Tanak, care s-a rasucit pe ultima proba a zilei, cazand pe 3. Sebastien Ogier ocupa momentan pozitia secunda, la 11.9 secunde in urma lui Neuville si la 13.4 secunde in fata lui Tanak.

Prima zi de concurs din cadrul Raliului Argentinei a fost afectata de ploaia cazuta in ultimele 48 de ore, traseul fiind plin de noroi si balti. Desi de dimineata era doar al noualea, Thierry Neuville a urcat pana in fruntea raliului. Ott Tanak incepuse ultima proba a zilei, PS8, din pozitia de lider al intrecerii insa era constient ca are o problema tehnica. El a incercat sa reduca pagubele insa a pierdut mult timp pe finalul probei, cand s-a invartit pe traseu. 

Kris Meeke a condus raliul la mijlocul zilei insa nu a putut sa isi mentina pozitia si dupa-amiaza. Faptul ca nu a avut cea de-a treia viteza a cutiei nu l-a ajutat. El incheie ziua al patrulea, la 28.1 secunde in urma lui Neuville. Ott Tanak trecuse la conducere dupa-amiaza si a avut un ritm foarte bun, chiar daca a pierdut de mai multe ori franele in conditiile dificile. Totusi, el a fost devansat pe final atat de Neuville cat si de Sebastien Ogier.

La doar 1.3 secunde in urma lui Meeke se afla Andreas Mikkelsen, care a avut parte de dimineata si de o pana. Elfyn Evans este al saselea, fiind urmat de Dani Sordo si Teemu Suninen. Jari-Matti Latvala ocupa momentan a noua pozitie, in fata liderului WRC2 Pro, Mads Ostberg. Esapekka Lappi a abandonat dupa o iesire in decor.

Sambata vom avea cea mai lunga zi a raliului, concurentii urmand sa parcurga 7 probe speciale.   

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri