WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Dani Sordo conduce Raliul Italiei la finalul zilei de vineri

Data: 14 Iunie 2019 / World Rally Championship

Raliul Italiei are parte de un lider surpriza la finalul zilei de vineri. Dani Sordo are un avans de 10.8 secunde in fruntea intrecerii, in timp ce Sebastien Ogier, Thierry Neuville si Jari-Matti Latvala au avut probleme. Sordo este urmat de Teemu Sunien, care l-a devansat pe Ott Tanak cu 4 zecimi de secunda in clasamentul general.

Sebastien Ogier a castigat superspeciala de joi din Sardinia, incepand prima zi adevarata a Raliului Italiei, cea de vineri, cu un avans de o zecime de secunda in frunte. Prima pozitie la start l-a dezavantajat insa pe campionul mondial, cazand pana pe a noua pozitie a clasamentului. Ziua a continuat si mai prost pentru Ogier, care s-a retras dupa ce a lovit un bolovan si a rupt suspensia. Teemu Suninen a fost cel mai rapid in prima parte a zilei, insa pana la mijlocul zilei a pierdut conducerea, in urma unei rotiri pe PS4. Jari-Matti Latvala a preluat conducerea, insa dupa cea de-a cincea speciala, cei cinci piloti de la varf se aflau intr-un interval de doar 7.7 secunde.

Dani Sordo avea un handicap de 7 zecimi de secunda fata de Ott Tanak, timp pe care l-a recuperat pe PS6. Urmatoarea speciala a fost anulata iar Sordo a reusit sa fie mai rapid pe urmatoarele, avand un pic peste 10 secunde avans peste noapte in fata lui Teemu Suninen. Desi a condus raliul pe parcursul mai multor probe, Jari-Matti Latvala a rasturnat masina de concurs, pierzand opt minute si iesind din cursa pentru victorie. Ott Tanak este momentan al treilea, la 4 zecimi in urma lui Suninen. Andreas Mikkelsen incheie ziua al patrulea, devanzandu-l pe Elfyn Evans in urma PS9. La aproape 30 de secunde in urma liderului, Kris Meeke ocupa a sasea pozitie, fiind urmat de Thierry Neuville. Belgianul a lovit radiatorul dupa ce notitele navigatorului sau nu erau corecte.

Simone Tempestini si Sergiu Itu ocupa momentan cea de-a patra pozitie a clasamentului WRC2, avand de recuperat 9.4 secunde pentru a ajunge pe podium. Tot pe 4 se afla si Raul Badiu si Gabriel Lazar, in categoria Junior WRC.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri