CNRB, CNRB/A: Raliul Maramuresului

Baia Mare, 24 iun. - 25 iun. 2023
www.raliulmaramuresului.ro


  Suntem pe Facebook

Pilotul Cristiana Oprea și Femei în Motorsport vă invită la Sports Festival!

Data: 14 Iunie 2019 / Raliuri

Atletism, baschet, echitație, tenis, petanque și…raliuri! De fapt, 40 de sporturi vă invită săptămâna aceasta să le descoperiți la cel mai mare eveniment sportiv din România - Sports Festival, care are loc pe 13-16 iunie la Cluj-Napoca, în zona Parcului Central, Cluj Arena și Sala Polivalentă.

Pilotul de raliuri Cristiana Oprea se numără printre ambasadorii și speakerii Sports Festival și va fi prezentă la Cluj în perioada 13-16 iunie împreună cu mașina ei de curse, o Dacia Sandero în specificație de Cupa DACIA. Cristiana este și fondatoarea platformei Femei în Motorsport, prin care promovează către publicul larg toate femeile implicate în automobilismul și motociclismul românesc.

Într-un mix unic dintre sport, divertisment, educație și distracție, Cristiana va aduce în discuție atât farmecul, cât și provocările automobilismului. După 4 ani de carieră ca pilot în Cupa DACIA în Campionatul Național de Raliuri, ea a reușit luna trecută să scrie o pagină în istoria competiției monomarcă, când a urcat pe podium, pe locul 2 general, la Raliul Argeșului. A devenit astfel prima femeie pilot și, implicit alături de copilotul Diana Hațegan, componenta primului echipaj feminin care a urcat pe podiumul general Cupa DACIA în cele 13 ediții.

După ce a luat un prim contact cu raliurile europene anul trecut, vara aceasta și-a planificat următorul pas: ea și Diana vor participa la Rally di Roma Capitale (17-21 iulie). Cristiana și Dianadevin astfel primul echipaj feminin românesc din istoria Campionatului European de Raliuri (FIA ERC). Pregătirile pentru noul nivel competițional au început în weekend, când Cristiana a făcut primele teste cu noul material de concurs, un Peugeot 208 R2 pregătit de #Motorsport, cu care va concura în Italia pentru un loc cât mai bun în clasamentele ERC3 și ERC Ladies Trophy.

Prezența ei în panelul Sports Talks de duminică, de la ora 11:00, afirmă încă o dată că motorsportul nu are bariere, fiind unul dintre puținele sporturi în care bărbații și femeile se pot implica în mod egal. Alături de personalități de top din industria sportivă precum Darren Cahill, Camelia Potec, Ciprian Marica, Marius Albu, Simona Amânar, se vor discuta drumul și performanțele fiecărui sportiv, o reală inspirație pentru toți cei care vor fi prezenți în zona centrală a festivalului. Sports Talks au loc sâmbătă și duminică, în intervalul 10-15, iar accesul este liber.

***

Sports Festival reunește timp de 4 zile legende sportive cu amatori și profesioniști, copii cu campioni, părinți și antrenori. Peste 30 de sporturi au disponibile sesiuni de inițiere gratuit, care durează minim 15 minute și sunt accesibile tuturor, indiferent de nivelul de pregătire. Cu mic, cu mare, toți vizitatorii festivalului vor avea ocazia să descopere sporturi noi și ce anume li se potrivește. Pe lângă demonstrațiile cu sportivi de performanță, unele dintre cele mai așteptate momente ale festivalului sunt cele 3 meciuri demonstrative de tenis dintre echipa României și cea a Italiei, care vor avea loc sâmbătă începând cu ora 17:30, cu Simona Halep și Marius Copil contra Flaviei Pennetta și a lui Fabio Fognini.

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri