CNRB - Raliul Sibiului

Sibiu, 14 aug. - 15 aug. 2020
www.raliul-sibiului.ro


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

120 de kilometri contra cronometru îi așteaptă pe concurenții Cupei Suzuki la Raliul Perla Harghitei

Data: 11 Iulie 2019 / Raliuri

După curse în județele Argeș, Arad și Bacău, prima jumătate a sezonului 2019 a Campionatului Național de Raliuri se încheie în centrul țării, în județul Harghita. Raliul Perla Harghitei se desfășoară în acest weekend și este una dintre cele mai apreciate competiții, cu probe speciale frumoase, cu o atmosferă primitoare și întotdeauna cu lupte excelente pe traseul de concurs.

Competiția se desfășoară pe o lungime de peste 120 de kilometri cronometrați grupați în 12 probe speciale pe drumuri rapide, înguste, virajate sau tehnice, cu capcane sau zone perfecte pentru fani. După terminarea recunoașterilor probelor speciale, cele șase echipaje care pornesc în Cupa Suzuki în cursa harghiteană se vor afla în Piața Marton Aron, unde joi, începând cu ora 20:00, are loc prezentarea oficială și startul festiv. Ultimele reglaje vor fi făcute vineri dimineață, între 08:00 și 10:30, pe drumul dintre localitatea Forțeni și Odorheiu Secuiesc, orașul fiind gazda competiției.

 

Raliul Perla Harghitei debutează vineri cu cea mai lungă probă a evenimentului, ”Bucin”, desfășurată pe o lungime de aproape 29 de kilometri între localitățile Praid și Gheorgheni, urmată de ”Liban” și superspeciala din centrul Odorheiului Secuiesc. Sâmbătă, echipajele vor ”alerga” pe 9 speciale - câte trei treceri pe ”Văleni”, ”Sânpaul” și ”Lueta”, ultima fiind cea mai spectaculoasă și așteptată probă de către fani. Suzuki-ul Swift Sport demonstrat în trecut fiabilitatea și viteza pe probele speciale ale Raliului Harghitei, în 2018 dominând clasa RC5 și ocupând un loc pe podiumul clasamentului mașinilor cu tracțiune față.

Șase echipaje se vor afla la startul Cupei Suzuki în Raliul Perla Harghitei 2019:

 1. #19 - Bogdan Vrabie & Levente Csegzy
 2. #32 - Dănuț Budai & Lucian Budai
 3. #85 - Bogdan Talașman & Andrei Mitrașcă
 4. #413 - Andrei Georgescu & Mihaela Balint
 5. #475 - David Tarța & Georgiana Gologan
 6. #31 - Alexandru Ardelean & Horațiu Baltador

 

Dintre echipajele aflate la start în acest sezon, Dănuț Budai și Lucian Budai au fost cei mai bine clasați în sezonul trecut, urmați de Bogdan Vrabie și Levente Csegzy. Astfel, lupta pentru victorie se anunță una clară între cele două echipaje, duel în care se vor implica, cu siguranță, și Bogdan Talașman & Andrei Mitrașcă, constant rapizi de-a lungul sezonului, dar și Andrei Georgescu & Mihaela Balint, cei care și-au manifestat intenția să se lupte pentru podium la cursele de asfalt. David Tarța și Georgiana Gologan vor continua procesul de creștere a vitezei pe probele speciale, după ce la Bacău au demonstrat că se pot lupta pentru primele locuri în cupa monomarcă, în timp ce Alex Ardelean și Horațiu Baltador au ca obiectiv atingerea unui ritm care să le permită să fie la fel de competitivi cum erau în sezoanele trecute.

Lider în Cupa Suzuki după trei curse, echipajul Bogdan Vrabie & Levente Csegzy ia startul în Raliul Perla Harghitei cu dorința menținerii poziției fruntașe în clasament, urmând a avea o luptă strânsă cu celelalte echipaje care pornesc pe modelul Swift Sport. ”Raliul Harghitei e un raliu complex, cu probe tehnice dar și de viteză. Vom încerca să mergem cât putem de bine și să ne menținem poziția. Baftă tuturor colegilor!” a spus Bogdan Vrabie.

 

Cu o victorie și două locuri secunde în cupa monomarcă la primele trei etape ale sezonului, Dănuț Budai și Lucian Budai au avut un ritm excelent în 2019, fiind unul dintre principalele echipaje candidate la titlul Cupei Suzuki. ”Ne întoarcem cu plăcere de fiecare dată la Raliul Harghitei. După două raliuri pe macadam, campionatul trece din nou pe asfalt. Suntem nerăbdători să luăm startul și sperăm să avem parte de vreme bună, să avem un parcurs constant și să ne distrăm. Mult succes tuturor concurenților!” a spus Dănuț înaintea startului în Raliul Perla Harghitei.

 

După trei etape, sezonul 2019 a fost unul bun pentru Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă, cei care au fost constant și rapizi pe probele speciale. ”La Harghita ne-am simțit întotdeauna bine, poate și pentru că etapa era la final de sezon până nu demult. Acum vom avea de tras dacă vrem să ne bucurăm de un nou podium. Strategia noastră a rămas aceeași. Vedem ce vor “zice” și competitorii.” a declarat Andrei, copilotul echipajului #85.

 

După rezultatele bune și ritmul excelent arătat la primele trei curse, Andrei Georgescu va porni în Raliul Perla Harghitei cu dorința clară să ridice ritmul și să obțină timpi competitivi pentru podiumul Cupei Suzuki: ”Sunt pregătit de Raliul Harghitei. Va fi prima etapă de asfalt alături de Mihaela și sper să ne acomodăm repede. Îmi place să pilotez pe asfalt și sper să obțin un rezultat bun.”

 

Cu un ritm tot mai bun de la o cursă la alta, David Tarța și Georgiana Gologan au demonstrat că sunt într-o creștere de formă și că sunt unii dintre cei mai rapizi debutanți din acest sezon.

”Ne întoarcem pe asfalt, iar Harghita este un raliu pe care îl așteptam cu plăcere, poate și pentru ca este unul dintre puținele raliuri la care nu am avut probleme sezonul trecut. Vom încerca sa creștem ritmul, dar și de data aceasta obiectivul principal este să acumulăm experiență. Probele acestui raliu sunt tehnice și destul de dificile, ne plac și suntem încrezători că o sa ne redeschidă apetitul pentru asfalt.“ a spus Georgiana, copilotul echipajului, înaintea Raliului Perla Harghitei.

 

Alex Ardelean și Horațiu Baltador iau startul în a patra etapă din 2019 cu dorința creșterii ritmului și a vitezei pe probele speciale, cei doi fiind conștienți că au mult de recuperat după absența lungă din Cupa Suzuki. ”Pentru noi, Raliul de la Harghita o să fie unul în care avem de îndreptat multe din trecut, ne dorim să o facem cât mai corect, repede și sa ajungem la un ritm de care sa fim mulțumiți; probele sunt foarte tehnice, dar și de viteză foarte mare.” a spus Alex Ardelean.

În 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki Romania, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.

 

Credit foto: RallyZoom.ro

Raliuri

 • CNRD
 • ERC
 • Sprint
 • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

 • Stiri