CNRB, CNRB/A: Raliul Maramuresului

Baia Mare, 24 iun. - 25 iun. 2023
www.raliulmaramuresului.ro


  Suntem pe Facebook

Cristiana Oprea și Diana Hațegan, punctaj maxim în ERC Ladies’ Trophy la Rally di Roma Capitale

Data: 23 Iulie 2019 / Raliuri

Pentru prima dată în istoria automobilismului, un echipaj 100% feminin a reprezentat România în prestigiosul Campionatul European de Raliuri.  Cristiana Oprea și Diana Hațegan au  luat startul în weekend la Rally di Roma Capitale (19-21 iulie) și au încheiat competiția cu punctaj maxim în ERC Ladies’ Trophy.

 

A fost un vis. Ca să nu-i spunem o nebunie. În care au crezut. Au construit pas cu pas proiectul. Având alături o mulțime de oameni. Parteneri. Concurenți colegi în întrecerea internă de raliuri. Apropiați. Cu toții oferindu-le sprijin atunci când au avut de înfruntat obstacole sau de luat decizii. Și au ajuns la Rally di Roma Capitale. Primul echipaj feminin din istoria raliurilor din România care ia startul  la o etapă a Campionatului European.

A fost prima lor cursă cu o mașină în specificația R2. Un Peugeot 208 al lui H Motorsport. Au fost și emoții. În perioada pre-cursă, atunci când o roată a decis să părăsească mașina. Lucrurile au fost puse însă la punct. Și a început aventura. Una încheiată după parcurgerea întregii distanțe cu al doilea timp în ERC Ladies’ Trophy. Dar cu maximum de puncte, pentru că fiind a 8-a în ERC 3, a obținut o clasare mai bună la clasa sa decât Emma Falcón, de la Rallye Team Spania, care a precedat-o. Locul 3 i-a revenit lui Catie Munnings (Peugeot Rally Academy).

Pentru pasionații de statistici să notăm că victoria i-a revenit câștigătorului ultimelor două ediții ale Transilvania Rally. Primul succes în Europa în 6 ani și cel de-al 19-lea al carierei în ERC pentru dublul campion european. Mai mult, o victorie care îl aduce pe poziția a 8-a în palmaresul all-time al competiției, la egalitate cu legendarul Walter Röhrl și cvadruplul campion al Franței, Bernard Béguin, vicecampionul european din 1980.

 

Visul de a debuta în ERC a fost împlinit mulțumită partenerilor Michelin, Holiday Club, UnoCardio Sports prin Health Shop, Școala de Șoferi TEO și partenerii tehnici Walero și DJI România.

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri